Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Szent szörnyetegek

A színész magabiztos… Vagy nem?

Rátóti Zoltán a színpad szentségéről, skatulyákról, alakításokról és az apaszerep csodájáról

A színész magabiztos… Vagy nem?

Rátóti Zoltán egy bizonyos nemzeti színház vezető színészének szerepét játssza Jean Cocteau Szent szörnyetegek című darabjában, de nem érzi úgy, hogy a színpadon kívül is a Nemzeti Színház vezető színésze lenne. Miután 2016-ban visszatért ide, ebben a társulatban ez még csak a második bemutatója. Eddigi pályafutása során több száz szerepben megmutatkozott már, de színész alakjában még soha.

Szent szörnyetegek

Szürrealista ringlispíl

Dér András rendező

Szürrealista ringlispíl

Minden csak szerep. Nemcsak az, amit a színpadon alakítanak, hanem az is, amit az életben. Egy sikeres színészházaspár szerepváltásai egy érzelmes és szürrealista történetben. Jean Cocteau darabjáról beszélgettünk Dér András rendezővel.

Karácsonyi kedvezmeny banner

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat pénteken este a Müpában.

Blaskó Péter Prima-díjas

A Prima Primissima Díj tíz kategóriájának díjazottjai: Farkas Gábor építész; Vicsek Tamás fizikus; Baló György szerkesztő, műsorvezető; Birkás Ákos festőművész; Hámori Veronika nyugalmazott iskolaigazgató; Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző; Kányádi Sándor költő, író, műfordító; Bálint György kertészmérnök; Eötvös Péter zeneszerző, karmester; Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró.  A Közönségdíjat a Hazajáró - honismereti magazinműsornak ítélték a szavazók. 

 

Jobb velünk a világ - gálaest 2017

Befogadó társadalom nem épülhet a fogyatékos emberek nélkül

Jobb velünk a világ - gálaest 2017

Nagy odaadással igyekeztünk az idén is szervezni, lebonyolítani a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére létrehozott programot. Délelőtt sajtótájékoztató, délután a fogyatékkal élő emberekért legtöbbet tevő személyek, csoportok kitüntetése, este pedig egy művészeti gála létrejöttét támogattuk, remélve, hogy mindenki elégedett lesz. Művészeink közül Bakos-Kiss Gábor és Fehér Tibor is részt vett az esti gálán.

Házasság Palermóban banner

Lengyelországi Magyar Kulturális Évad

A III. Richárd Gdanszkban

A III. Richárd Gdanszkban

Trill Zsolt, Hegedűs D. Géza és Eszenyi Enikő főszereplésével látható a gdanszki Shakespeare Színházban a Nemzeti Színház III. Richárdja november 30-án. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezése az intézmény „nemzeti hetek” elnevezésű programsorozatának nyitóelőadása, egyben a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad része.

Figaro banner

Blaskó Péter is jelölt a Prima Primissima-díjra

Ma éjfélig (nov.29) szavazhat a jelöltekre

Blaskó Péter is jelölt a Prima Primissima-díjra

Blaskó Pétert, társulatunk tagját, Prima Primissima-díjra jelölték a Magyar színház- és filmművészet kategóriában. A másik két jelölt Enyedi Ildikó filmrendező és Hegedüs D. Géza színművész, rendező, egyetemi tanár. Izgulunk!