Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800 (központ)

A Nemzeti Színház hírei

SZÍN-HÁZ-HOZ

Online magazin művészeinkkel minden hétköznap 16 órától

SZÍN-HÁZ-HOZ

SZÍN-HÁZ-HOZ címmel online magazinműsort indítottunk. Az adások minden hétköznap 16 órától láthatók színházunk Facebook oldalán. A március 11-én életbe lépett rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet ellenére a társulatunk folytatja a munkát: a művészek a biztonsági előírásokat szigorúan betartva jelentkeznek minden hétköznap 16 órától a Nemzeti Színház Facebook csatornáján.

Hobo - Hé, Magyar Joe! című lemeze Fonogram-díjas lett

Online Fonogram-díjátadó

Hobo - Hé, Magyar Joe! című lemeze Fonogram-díjas lett

Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában Hobo - Hé, Magyar Joe! (GrundRecords) című lemeze Fonogram-díjas lett. Gratulálunk a Nemzeti Színház művészének, akinek az album anyagából készült színházi előadása, Vidnyánszky Attila rendezésében, Rácz József színművész közreműködésével szerepel színházunk repertoárján

Szűcs Nellinek ítélték idén a Szeleczky Zita emlékgyűrűt

Szűcs Nellinek ítélték idén a Szeleczky Zita emlékgyűrűt

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját. A Versünnep döntőjén, április 5-én került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására is. A koronavírus járvány okozta helyzet miatt sajnos ez az ünnepi esemény is elmarad. A gyűrű átadásának időpontjáról később döntenek.

Medeia

Ez egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét

Vidnyánszky Attila gondolatai a Színházi Világnapon

Ez egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét

Azok közé tartozom, akik szerint ez a járvány egy jel is. Figyelmeztetés az egész emberiség számára. És egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét. Kell, hogy legyen bennünk hit, hogy felépíthetünk egy olyan világot, ahol az egymás iránti valóságos szolidaritás áll mindenek középpontjában - mondja egyebek között Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezetője.

Színházi Világnap - 2020

A Magyar Teátrumi Társaság üzenete, Trill Zsolt színművész tolmácsolásában

Színházi Világnap - 2020

"Színház bárhol születhet és születik, ahol szükség van rá, sokszor Thália templomain kívül is, ha a helyzet úgy kívánja. Színházaink, színművészeink, színházi dolgozóink a mostani emberpróbáló időszakban is bátran, józanul állnak helyt, felismerve, hogy néha bizony az a felelős döntés, ha a színház bezárja kapuit."

Sinkó László emlékére

Sinkó László emlékére

Van nekünk egy nagy szeretettel készítetett emléktáblánk, amit a terv szerint a születésnapján helyeztünk volna el Sinkó László egykori lakhelyén. Nyolcvan éves lett volna. De az élet közbeszólt. Ahogy most mindent, ezt az eseményt is el kellett halasztanunk. A Nemzeti Magazin első évfolyamában közölt interjúval gondolunk rá... 

Forromezok

Díj

Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas! Gratulálunk!

Kitüntetések március 15-e alkalmából

Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas! Gratulálunk!

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Jászai Mari-díjat adományoz kiemelkedő színművészeti – színészi, rendezői, díszlet- és jelmeztervezői, látvány- és világítástervezői, dramaturgiai – és színháztudományi – színházelméleti és színházi kritikusi – tevékenység elismeréseként. A kitüntetettek között találtuk Bakos-Kiss Gábor kollégánk nevét is. Szeretettel gratulálunk!

Súgó

POSZT 2020 - Tizennégy előadás a versenyprogramban, köztük a Macskajáték

POSZT 2020 - Tizennégy előadás a versenyprogramban, köztük a Macskajáték

Az idei POSZT-ot a tervek szerint június 11-től 20-ig rendezik meg, ami a magyar kormány koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A Nemzeti Színház a Macskajáték című előadásával (rendező: Szász János) vesz részt a versenyben.

Koronavírus-helyzet

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

A Nemzeti Színház tájékoztatja Nézőit, hogy a hazánkat is érintő koronavírus-járványra tekintettel, az Operatív Törzs és Magyarország Kormánya határozata alapján a mai naptól a rendelkezés visszavonásáig nem tartja meg előadásait. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozót pedig későbbi időpontra halasztja.  2020. március 17-től a SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRA és a JEGYIRODA is bizonytalan ideig ZÁRVA tart.További részletek a cikkben.