Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

MITEM

Faust az Eiffel-csarnokban

Szeretettel várjuk Önöket csütörtökön és pénteken 20 órára

Faust az Eiffel-csarnokban

Kedves Nézőink, mint azt tudják a FAUST című előadást külső helyszínen, az EIFFEL-CSARNOK-ban tartjuk. A darab április 27-én és 28-án (a meghirdetett 19 órás kezdés helyett) 20 órakor kezdődik! További részletek, pratikus információk a cikkben!

Hippolutosz_banner

MITEM

Kapaszkodás az Ég felé - Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

MITEM hetedik nap (2017. április 23. vasárnap)

Kapaszkodás az Ég felé - Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

A MITEM hetedik napján, vasárnap került sor a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház vendégjátékára. Az öt és fél órás, két részben adott előadás rendezője Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház főigazgatója.

Miniszter

MITEM

Szeretet, szerelem és jóga

MITEM negyedik nap (2017. április 20. csütörtök)

Szeretet, szerelem és jóga

Délután három órakor egy filmet és két könyvet mutatott be szerzője, az est folyamán pedig három színházi előadást tekinthetett meg a nagyérdemű: az Odin Színház produkcióját Salt/Só címmel, a Szatmárnémeti Északi Színház, Harag György Társulatától a Pornó című előadást és a házigazda Nemzeti Színház Cyranóját.

MITEM 2017

Barba és Morfov, a MITEM visszatérő rendezői

MITEM harmadik nap (2017. április 19. szerda)

Barba és Morfov, a MITEM visszatérő rendezői

Délelőtt 11-től délután 17 óráig Eugenio Barba mesterkurzusán vehettek részt a harmadik nap regisztrált résztvevői, majd' százan. Az esti program pedig az Odin Színház Só / Salt című előadása és Alexander Morfov rendezése volt.

Az Úr komédiásai

Memento mori

MITEM második nap (2017. április 14. Nagypéntek)

Memento mori

A MITEM második napján, Nagypénteken láthatta a közönség a Teatro Tascabile di Bergamo társulat danse macabre ihletésű előadását Rosso Angelico, egy éteri utazó tánca címmel.

Díszlettervező géniusz és gólyalábas keringőtáncosok

MITEM első nap (2017. április 13. Nagycsütörtök)

Díszlettervező géniusz és gólyalábas keringőtáncosok

Eltelt egy év, újra április, és újra MITEM: immár negyedszerre. Megint érdemes két hétre beköltözni a budapesti Nemzeti Színházba... Az idelátogató közönség helyzete azért is különleges, mert itt minden előadás után lehetőség adódik beszélgetni a rendezőkkel és a színészekkel. A közönségtalálkozókon kívül számos más szakmai program is kíséri a 11 ország 22 előadását: könyvbemutatók, konferenciák, műhelyek és műhelybemutatók, filmvetítés, kerekasztal beszélgetések, és a Zikkuratban nyílt izgalmas kiállítás, A képzelet terei címmel. A kiállítás a MITEM alatt naponta 14-20-ig tart nyitva, ám aki lemarad, szerencsére még májusban is megnézheti minden nap 17-19 óráig.