Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

POSZT - díjátadó gála

POSZT - díjátadó gála

Véget ért a XVII. Pécsi Országos Színházi Találkozó, a szombati gálaesten kiosztották a díjakat. A Nemzeti Színház két előadással szerepelt a találkozó versenyprogramjában. A III. Richárd címszerepéért Trill Zsolt kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, és ugyancsak a III. Richárdban nyújtott alakításáért Gyöngyösi Zoltáné lett a legjobb 30 év alatti férfi színésznek járó elismerés. A szakmai zsűri szerint az Örkény Színház Mesél a bécsi erdő c. előadása volt a legjobb, Székely Kriszta rendezőt és Ónodi Esztert a Katona Nóra – Karácsony Helmeréknél c. előadásáért díjazták. Szívből gratulálunk kollégáinknak, és minden díjazottnak! 

NemzetiSzinTer

Vidnyánszky a POSZT-ról

Vidnyánszky a POSZT-ról

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a szakma rendkívül jelentős eseménye, amelynek fontosságát nem szabad megkérdőjelezni. Vidnyánszky Attila Pécsen az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: ezzel ellentétes elképzelések néhány évente felröppennek a színházi szakma "egy nagyon-nagyon szűk részéről", amely "folyamatosan bántja és szidja" a POSZT-ot.

Új évad, a Kossuth-díjas Nagy-Kálózy, Seweryn, MITEM visszhang

Olvasnivalók a Nemzeti Magazin nyári számában

Új évad, a Kossuth-díjas Nagy-Kálózy, Seweryn, MITEM visszhang

Két évad határán: Vidnyánszky Attila értékel. Bánk bántól Zsótérig – premierek, rendezők 2017/18. Kritikák a MITEM-ről: Osztovits, Horkay Hörcher, Kukorelly. Portréinterjú a friss Kossuth-díjas Nagy-Kálózy Eszterrel. A megtorlás színháza: a Nemzeti 57-ben. Emlékezés a 100 éve született Szörényi Évára.

Ifjúsági program

Tehetség Határok Nélkül 2017

Gyermekvédelmi gálaműsor.

Tehetség Határok Nélkül 2017

A Tehetség Határok Nélkül gála a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenyből nőtte ki magát. Az első versenyt 2011-ben rendezték a gyermekvédelmi alap- és szakellátásban nevelkedő gyermekek, illetve utógondozásban nevelkedő fiatalok részére, Cseppsztár címmel. A következő évtől lett Varázscsepp a versengés neve és évről-évre több fiatalt mozgósított. Mára az anyaországi gyerekek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai gyerekek, együttesek is.

Évadzárás 2016/2017

Évadzárás 2016/2017

Június 2-án évadzáró társulati ülésünkkel lezártuk a 2016/2017-es évadot, ahol Vidnyánszky Attila értékelte az elmúlt évad eseményeit és beszélt a jövő évad terveiről is. Ezt követően pedig átadta a Nemzeti Színház által alapított Szörényi Éva-, Sinkovits Imre-, Német Antal és a Kulissza-díjakat. Mind a négy elismerést belső szavazással ítéljük oda annak, aki a legtöbbet tett a színházunkért.

Kedvezmény

Nemzeti a diákokért program

#nemzetiadiakokert

Nemzeti a diákokért program

A Nemzeti Színház a 2016/2017-es évadban egyedülálló programot indít #nemzetiadiakokert címmel. A program lehetővé teszi, hogy diákcsoportok és kísérőtanáraik négy előadásunkat ingyenesen látogathassák. 

Könyvbemutató

KÉP, JELENLÉT, KENÓZIS...

...a kortárs francia költészetben és Valère Novarina színházában

KÉP, JELENLÉT, KENÓZIS...

Kép, jelenlét, kenózis a kortárs francia költészetben és Valère Novarina színházában címmel jelent meg Sepsi Enikő kötete a Károli Könyvek sorozatban. A könyvbemutatót 2017. június 1-jén 17 órakor tartják Budapesten a Kossuth Klubban. A résztvevők Bogárdi Szabó István és dr. Miklós Eszter Gerda valamint Novarina magyar fordítói, Rideg Zsófia dramaturg és Sepsi Enikő, valamint Mészáros Tibor színész.