Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Székely Lászlót köszöntöttük

Székely Lászlót köszöntöttük

A magyar díszlettervezés talán legnagyobb alakja Székely László, október 2-án ünnepelte nyolcvanötödik születésnapját. A Csíksomlyói passió című előadásunk különleges terében köszöntöttük őt a szombati előadás után. Aki látta már az előadást, pontosan érti miért beszél Székely László önmagáról, mint tértervező.

Bérletek_2017/2018_banner

A 200. SÖR

The Complete Works of William Shakespeare

A 200. SÖR

Szombaton délután háromkor éppen kétszázadszor kerül színre a Nemzetiben a SÖR. Azaz Shakespeare összes műve - rövidítve és angolul. A 199. előadás előtti próbán készültek a képek, a fiúk remek hangulatban vannak, nagyon készülnek és mint mondják, szombaton senkinek sem lesz kétsége afelől, hogy ünnepi előadást látnak. Készüljön fel mindenki különleges poénokra. Néhány jegy még kapható!

Az új évad első Kölyöknapja - október 22-én vasárnap, 10-13 óráig

Az új évad első Kölyöknapja - október 22-én vasárnap, 10-13 óráig

Folytatjuk a gyermekes családok számára kitalált programsorozatunkat. Jól bevált módszeren ne változtass, mondják a bölcsek, így idén is minden alkalommal két színházi produkciót és különféle kézműves foglalkozásokat kínálunk a közönségnek. Ha mégis lesz változás, azzal vendégeink kényelmét szeretnénk növelni - az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően a színpadi produkciókat eztán a Nagyszínpadon tartjuk.

Zene, színház, irodalom - Hobo Bob Dylan koncertjén

Zene, színház, irodalom - Hobo Bob Dylan koncertjén

Bő órás beszélgetéssel indult Hobó koncertje – Vidnyánszky Attila kérdezte őt a most „Hobo Ludens” címen megjelent kétkötetes mű kapcsán. Sokan nem értik hogyan lehetünk mi barátok - kezdte Vidnyánszky - de hát azok vagyunk. A két művészt több évtizedes közös munka, és tucatnyi produkció köti össze.

Az ügynök halála

Tímár Józsefre emlékeztünk

Tímár Józsefre emlékeztünk

A felejthetetlen művész az ügynök szerepében, két bőröndjével itt áll a Nemzeti Színház parkjában. Párkányi Raab Péter alkotását Keleti Éva ikonikussá vált fotója ihlette. Az ügynök halála premierje előtt összegyűltünk a szobornál, hogy megemlékezzünk Tímár Józsefről, aki ötvenhét éve, ezen a napon, 1960. október 3-án hunyt el.

Arany 200

„A legnagyobb élő költő”

Kovács Ákos Arany János verseiből összeállított estje

„A legnagyobb élő költő”

Személyes hangvételű Arany-esttel debütált  Ákos a Nemzeti Színházban, a költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. A népszerű énekes, aki nem először vágja a fejszéjét „prózai” estbe, a számára legkedvesebb verseket válogatta össze az életműből.

nemzetiadiakokert_banner

Az ügynök halála

„Mindent vállalok, de bármit nem”

Bánsági Ildikó sikerek, kudarcok titkáról, boldogságról, fogyó örömről és a megcsókolt színpadi deszkáról

„Mindent vállalok, de bármit nem”

Ha igaz lenne a közhely, mely szerint minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, ennek cáfolata Az ügynök halála: a dráma sikertelen kisembere mögött is ott áll egy erős nő, egy szerető társ. De Willy Loman nem sikertelen ember, hanem ember – „egyedüli példány” – helyesbít Bánsági Ildikó, aki a feleség szerepét játssza. És ki áll egy sikeres színésznő, egy sikeres előadás mögött? A Nemzeti Színház premierje kapcsán faggattuk a művésznőt.

Az ügynök halála

Apák és gyilkosok

Mátyássy Bence – Happy, Nagy Márk – Biff

Apák és gyilkosok

Két fiú egy apa: örök konfliktus. Nagy Márk Biffje és Mátyássy Bence Happyje is hazugságok hálójában vergődik Az ügynök halálában. És a két fiatal színész nem gondol közben John Malkovichra.