Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Ifjúsági program

Az évad utolsó kölyöknapja - június 2!

Az évad utolsó kölyöknapja - június 2!

Nyarat köszöntő hangulatben, szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat Évadzáró Kölyöknapunkra június 2-án, vasárnap 10-től 13 óráig. A programok - mint máskor is -  ingyenesek, melyeket jó idő esetén a Hajóorrban tartunk meg. Ha szeretnék velünk tölteni az időt, kérjük regisztráljanak a kolyoknap@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre! A  Kölyöknapra érkező első 150 gyermek ajándék vattacukrot kap.

Pápalátogatás

Isten bolondja - Berecz András estjei Csíksomlyón

Ingyenes előadások 2019. június 1-én, 2-án és 3-án

Isten bolondja - Berecz András estjei Csíksomlyón

Berecz András ének- és mesemondó három estén lép fel a Csíkszeredában a pápa csíksomlyói látogatása alkalmával rendezett programok sorában. Felidézi majd a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című előadását is, amely tavaly nagyszabású szabadtéri produkció keretében volt látható a Csíksomlyói Nyeregben. Ebben Berecz András a Vándort alakította.

Emléktábla Berek Kati egykori otthonának falán Budapesten

Emléktábla Berek Kati egykori otthonának falán Budapesten

Két éve búcsúztunk Berek Katitól. Ma a nemzet színésze egykori otthonánál találkoztak tisztelői, barátai, kollégái és családtagjai. A művész emléktábláját Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, rendező és Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekes, dalszerző avatta fel. Berek Kati 1957-től haláláig, 60 éven keresztül élt a Harcsa utca 2. szám alatti ház ötödik emeletén.

Az-ember-tragediaja-Berettyan

100.000.

100.000.

Ma este a Meggyeskert előadás előtt sétált be a Nemzeti Színházba a 2018/2019-es évad százezredik nézője! Az ajándékcsomagot és a jövő évadra szóló bérletet Katona Kinga és Bordás Roland színművészek adták át. A nyertes Jánosi János Ambrus, aki a fotón a családjával látható! Gratulálunk!

Sajtótájékoztató a 2019/2020-as évadról

Sajtótájékoztató a 2019/2020-as évadról

A következő évadra tervezett bemutatók: ROCCO ÉS FIVÉREI (Vidnyánszky Attila) :: MÉDEIA (Eirik Stubø) :: TARTUFFE (David Doiasvili) :: MACSKAJÁTÉK (Szász János) :: A VIHAR (Andrzej Bubień) :: A SÚGÓ (Berettyán Nándor) :: TIZENHÁROM ALMAFA (munkacím) (Vidnyánszky Attila) :: EGY ELŐRE BEJELENTETT GYILKOSSÁG KRÓNIKÁJA (Berettyán Nándor) :: LEÁNDER ÉS LENSZIROM (Márkó Eszter) :: KODÁLY-MÓDSZER (ifj. Vidnyánszky Attila)

Elhunyt Vass Éva

Elhunyt Vass Éva

Nyolcvanöt éves korában, vasárnap elhunyt Vass Éva kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész - adta hírül a szinhaz.org színházi portál. A művész 1983-1991 között volt a Nemzeti Színház tagja.

Caligula-Kristan

Vitéz lélek - a 75. előadás

Vitéz lélek - a 75. előadás

A Vitéz lélek a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti első bemutatója volt 2013 őszén. A produkció elérkezett a 75. előadásához, s ahogy ilyenkor szokás, a nézők előtt is megköszöntük a művészek munkáját, a közönség szeretetteljes támogatását.

Nézőpontok: Egy ember az örökkévalóságnak

Politikus vagy szent? Dacolva a kordivattal

Horkay Hörcher Ferenc és Osztovits Ágnes kritikája

Politikus vagy szent? Dacolva a kordivattal

Rátóti mélyen átélt, minden külsődleges gesztustól mentes játéka, amely a ragyogó szellemi képességeket, a belülről fakadó derűt, a nagy államférfit, okos diplomatát, a hit eltökélt védelmezőjét és a szerető családfőt egyszerre képes felmutatni, katartikus élmény.  (Osztovits Ágnes) / A néző gondolatai pedig még másnap is a darab körül forognak – mert a felvetett kérdés csakugyan örökérvényű. (Horkay Hörcher Ferenc)

Pogánytánc

Játék „A Hanggal” - Zakariás Zalán rendező

Játék „A Hanggal” -  Zakariás Zalán rendező

A Vízkereszt, vagy bánom is én előadást rendeztem tavaly Kaposváron, amiben Bakos-Kiss Gábor játszotta az egyik főszerepet, Malvoliót. Ahogy ez lenni szokott, próba után a büfében lazítottunk, beszélgettünk, és az egyik pillanatban annyira hasonlított Gábor a fiatal Sinatrához, hogy nem hagyhattam megjegyzés nélkül. Innen az első gondolat, hogy Sinatrát alakítsa egy előadásban, na meg a remek hangja és éneklésvágya is közrejátszott a választásban.

A színészet az én drogom - Bakos-Kiss Gábor

A színészet az én drogom - Bakos-Kiss Gábor

Frankie (Frank Sinatra élete) című önálló estjére készül Bakos-Kiss Gábor. A zseniális énekes pályájának csúcspontjait és hullámvölgyeit, a hatalomhoz fűződő viszonyát is megmutatja az előadás, amely a sikerben és csillogásban élő művész személyiségét tárja a nézők elé. És persze elhangzanak Sinatra slágerei is… A próbák kezdetén nemcsak az új darabról, hanem tanításról, versekről és álmokról is beszélgettünk.