Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az elmúlt napokban a Nemzeti Színházat negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat. Fontosnak tartjuk egyértelműen leszögezni az alábbiakat.

Kisvárdai fesztiváldíj Söptei Andreának

Kisvárdai fesztiváldíj Söptei Andreának

Söptei Andrea érdemes művészünk a Sára asszony címú előadásban nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó díjat vehette át a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának záróünnepségén. A Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közösen valósult meg. Gratulálunk!

Passió Esztergomban

NESZ koncert a Múzeumok éjszakáján!

2019. június 22., 18:00 - 19:00 Bajor Gizi Színészmúzeum

NESZ koncert a Múzeumok éjszakáján!

Közreműködik: Mátyássy Bence, Herczegh Péter, Katona Kinga,Szabó Sebestyén László, Mészáros Martin, Nagy Márk, Bordás, Roland, Szép Domán. Zongorán közreműködik: Ticz András. Tom Waits-, Hugh Laurie-, Neil Young-, Lupe Fiasco-, Fort Minor-, Paddy and
the rats-  feldolgozások és saját szerzemények.

POSZT 2019 - Díjak

POSZT 2019 - Díjak

A Woyzeck az idei POSZT legjobb előadásának nyertese a szakmai zsűri véleménye alapján (Ahogy a mai fotón is látják, a csapat Izraelben turnézik). A legjobb férfi főszereplő díját Horváth Lajos Ottónak és Trill Zsoltnak ítélték a Caligula helytartójában nyújtott alakításaikért. Szívből gratulálunk művészeinknek és a POSZT valamennyi résztvevőjének!

Turné

A Woyzeck Izraelben

A Woyzeck Izraelben

A POSZT után Izraelbe utazott a Woyzeck. Fotókat kaptunk az MTI riporterétől Kallos Bar Beától. Az előadás feliratozva két alkalommal szerepel a Jaffa Fesztiválon.

POSZT 2019

POSZT 2019

Székely János: Caligula helytertója, Georg Büchner: Woyzeck. Szász János és ifj. Vidnyánszky Attila rendezése - az idei válogatók két előadásunkat tartották méltónak arra, hogy szerepeljen a POSZT 2019-es versenyprogramjában. Három forró nap Pécsett (közte a Németh Antalról szóló Nemzetiszínháztörténeti vetélkedő Budapesten), két előadás a színfalak mügött, képekben, videókban - fogadják szeretettel.

Évadzáró 2018/2019

Évadzáró 2018/2019

Június 7-én, pénteken tartotta sajtónyilvános évadzáró társulati ülését a Nemzeti Színház. Vidnyánszky Attila értékelte a teátrum elmúlt évadát: nagyon munkás, kemény évadon vagyunk túl, amelyre az egész társulat büszkén tekinthet vissza - mondta. A színház látogatóinak száma meghaladta a 113 ezret, ezen felül a Csíksomlyói passiót, amelyet az elmúlt hat év legfontosabb előadásának nevezett, legalább 25 ezren látták a csíksomlyói Nyeregben. Biztos, hogy ennyi nézője még nem volt a Nemzeti Színháznak - fogalmazott.

Augusztus 19-én Esztergomban látható a Csíksomlyói passió

Sajtótájékoztatót tartottunk a helyszínen

Augusztus 19-én Esztergomban látható a Csíksomlyói passió

Az esztergomi bazilika azaz a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház előtti térségben, szabadtéren lesz látható a produkció. A Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy már a passió színházi műsorra tűzésekor készültek a szabadtéri bemutató lehetőségére. Csíksomlyón 25 ezer ember látta az előadást, és az első magyarországi szabadtéri állomásként, kultikus helyszínként választották az esztergomi bazilika előtti teret. 

Ifjúsági program

Évadzáró Kölyöknap képekben

Évadzáró Kölyöknap képekben

Nyarat köszöntő hangulatban, szeretettel vártuk a kisgyermekes családokat Évadzáró Kölyöknapunkra június 2-án, vasárnap 10-től 13 óráig. A programok - mint máskor is -  ingyenesek voltak, és nem csak vattacukorral, de valódi nyári napsütéssel is szolgálhattunk a Hajóorrban. Találkozhattak a Nemzeti Színház művészeivel Katona Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Berettyán Nándor, Mátyássy Bence, Szép Domán és Herczegh Péter huszárként vívtak, lovagoltak, énekeltek és táncoltak, mikor, mi kellett. Nagyon nagy sikert aratott Glavanovits Tamás sólymász bemutatója, a Nemzeti Táncszínház valóban fergetegesre sikerült táncháza, a törökök-magyarok kötélhúzó verseny és a Kárász Eszter vezette mesezenekar és még sorolhatnánk, de beszéljenek inkább a képek... viszont látásra ősszel - a Kölyöknapok folytatódnak.