Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Sajtóvisszhang az Interferenciák Fesztiválról

„Tarantinói őrület az előadás, csupa jó színésszel...

Sajtóvisszhang az Interferenciák Fesztiválról

A Woyzeck című előadásunk részvétele az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválon komoly visszhangot váltott ki. A Fesztivált hatodik alkalommal rendezte meg a Kolozsvári Állami Színház, meghívva Oroszországtól Litvániáig, Portugáliától Izraelig a kortárs színház színe-javát. Kulcsár Edit dramaturg keresgélt a romániai kulturális hírek között és az érdekesebb részeket lefordította olvasóinknak.

Állás

Teljes munkaidős lakatos-csőszerelő karbantartót keresünk

A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt teljes munkaidős lakatos - csőszerelő karbantartót keres. Az állást betöltő munkája lesz a lakatos szakmába tartozó feladatok elvégzése, beépített vagy önálló berendezések lakatosipari javítása, hegesztéssel járó munkák végzése, vízvezeték és lefolyóvezetékek hiba keresése és javítása, zárak javítása, rendezvények előkészítésében való közreműködés, a műszaki igazgatóság és üzemeltetés által meghatározott munkák elvégzése. A jelentkezéseket 2018.12.21-ig várjuk.További részletek a hirdetésben.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban

Tisztújító közgyűlést és díjátadó gálát tartott a Magyar Teátrumi Társaság

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat hétfőn este a Nemzeti Színházban. Gazdára talált egy-egy nemzetiségi és határon túli különdíj is.  Az esten első alkalommal adták át a kivételes színészi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjat, amelyet Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő vehetett át.

Alomgyar-Nelli

Nemzeti Magazin

Köziszony, dac, skatulya

Olvasnivalók a Nemzeti Magazin november-decemberi számából

Köziszony, dac, skatulya

Othello fekete? Kinek a szemében? Mikor érzi magát jól egy színész a gonosz skatulyájában? Lehetséges dacból a művészet? Állt valaha szebb Ádám és Éva magyar színpadon? Hogyan kell Jézust játszani? Kik voltak a nemzeti „szürkéi”? Aki kíváncsi, a válaszokat megtalálja a Nemzeti Magazin november-decemberi számában.

Premier

Illő kabát

Ács Eszter – Desdemona

Illő kabát

Erős öntörvényű asszony vagy törékeny nő? A drámairodalom egyik leghíresebb női szerepét próbálja saját képére formálni Ács Eszter, aki szerint az a legfontosabb, hogy végül „olyan kabátot találjak Othello hitvesének, ami rám illik”.

 

Premier

Othellóbb Othellónál

Szabó Sebestyén László – Rodrigo

Othellóbb Othellónál

A közvélekedés a velencei mórt tartja féltékeny ösztönlénynek. Holott ha valakit kizárólag a féltékenység mozgat Shakespeare tragédiájában, az Rodrigo, a velencei nemes.

Az-ember-tragediaja-Acs

Könyvbemutató Csíkszeredában

Csíksomlyói Passió - Egy színházi előadás zarándokútja

Könyvbemutató Csíkszeredában

Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg Magyarország Főkonzulátusán, Csíkszeredában a Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja című kötet első bemutatóját. Az esemény házigazdája Tóth László főkonzul volt, az MMA kiadásában megjelent könyvről Barta Ágnes színművész (az előadásban Mária Magdolna szerepében látható) és Lukácsy György, a könyv szerkesztője beszélt.  Szabó László, a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadója online kapcsolta a beszélgetésbe Vidnyánszky Attila rendezőt és a szabadtéri előadásban Pilátus szerepét alakító Molnár Levente operaénekest.

Premier

Mi jön a bizalom után?

Kiss Csaba rendező

Mi jön a bizalom után?

„Mindig nagyon vonzott az Othellóban a szenvedélyes mediterrán szerelmi thriller lehetősége, de ma már sokkal jobban érdekel, hogyan és miből születik a féltékenység” – vallja Kiss Csaba, aki egy roma szállal teszi átélhetőbbé a velencei mór drámáját. A rendező beszél a mai migrációs áthallásokról, a színházi kísérletezésről és egy emlékezetes Bruno Ganz-interjúról.

Az-ember-tragediaja-Csurka

A Nemzeti Színház a Silk Road International League of Theatres tagja lett

A Nemzeti Színház a Silk Road International League of Theatres tagja lett

A világszerte több mint 100 tagot illetve tagszervezetet magába foglaló Silk Road International League of Theatres (Színházak „Selyemút” Nemzetközi Ligája) 2018 november 30-án a Guangzhou-i (Kanton) Operaházban ünnepélyes keretek között a magyar Nemzeti Színházat tagjává fogadta. Magyarországról eddig a Művészetek Palotája (MüPa) nyert felvételt a szervezetbe.

Jobb velünk a világ - gálaest a fogyatékkal élők világnapján

Jobb velünk a világ - gálaest a fogyatékkal élők világnapján

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek nemzetközi napjává december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váló emberek problémáira. Évek óta a Nemzeti Színház a helyszíne a Jobb velünk a világ című gálaestnek, mert szeretnénk közreműködni abban a mozgalomban, amely összehozza a civil, az állami, az önkormányzati és az üzleti szektor szereplőit, akik képesek a fogyatékkal élők életminőségén javítani.