Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Arany János-emlékév

 Arany János-emlékév

Arany János születésének 200. évfordulóján, 2017. március 2-án indul útjára az Arany János-emlékév, mellyel a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb költője, műfordítója előtt tiszteleg az ország. Az emlékév fővédnöke Áder János köztársasági elnök, szervezője és lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum. A Nemzeti Színházat az a megtiszteltetés érte, hogy megrendezheti az emlékév nyitóestjét. 

Turnén az Odin Teatret

Turnén az Odin Teatret

Örülünk, hogy az Odin Teatret és a Nemzeti Színház koprodukciója, a The Tree / A fa című előadás sikert sikerre halmoz. A produkció, miután nagy sikerrel szerepelt a wroclawi Színházi Olimpián, jelenleg Iránban turnézik, ötször is színre kerül a teheráni Hafez Színházban. Áprilisban pedig a MITEM vendégei lesznek két előadásukkal.

Miniszter

TAVASZI KÖLYÖKNAPOK A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

Kedves szülők, kedves gyerekek, kedves kisgyermekes családok! Folytatjuk a családoknak szóló ingyenes programsorozatunkat. 2017. február 26-án tartjuk a "Farsangi Kölyöknapot", a „farsang farka” időszakban. Március 19-én vasárnap március 15. ünnepe, május 21-én pedig Pünkösd ünnepe köré szervezzük a programokat. Szeretettel várjuk önöket mindhárom vasárnapon! 

Olvasnivaló

Lélek, varázs, tehetség

A Nemzeti Magazin január-februári száma

Lélek, varázs, tehetség

Premier: Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor Az Úr komédiásairól. Nézőpont a Részegekről: Balázs Géza, Kukorelly Endre. Turné anno ’57: Soprontól Szuhakállóig. Törőcsik Mari: Hallottak-e Latinovits Zoltáról?... és sok egyéb olvasható még a Nemzeti Magazin legfrissebb számában.

Színháztörténeti vetélkedő harmadszor!

Bánk bán a neten!

Színháztörténeti vetélkedő harmadszor!

Az elmúlt két esztendő sikere után idén is meghirdettük Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőnket. A versenyre 10-11-edikes diákokokat várunk, de 13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákok is részt vehetnek a játékban. Alkossatok négyfős csapatokat, és felkészítő tanáraitokkal együtt február február 26-ig jelentkezzetek a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon online. Az idei téma a Bánk bán színházi története.

Az Úr komédiásai

Beugrás

Zsótér Sándor a Brandban

Tisztelt nézőink!

A 2017. február 6-i és 25-i Brand című előadásban a Bíró szerepét Mátray László helyett Zsótér Sándor, az előadás rendezője fogja játszani. Brand anyjának szerepét pedig - ahogy azt korábban közöltük -, Törőcsik Mari felépüléséig Söptei Andrea vette át.

Törőcsik Mari

A Nemzeti Színház közleménye

A Nemzeti Színház közleménye

Kedves Nézőink! 

Törőcsik Mari művésznő egészsége egyelőre nem engedi meg, hogy színpadra álljon, ezért a Brand című darabban szerepét ideiglenesen Söptei Andrea veszi át, míg a Galilei élete című előadásban az öreg Galilei szerepét is Trill Zsolt fogja alakítani.

 

Gulag_baner

Ádámok és Évák Ünnepe 2017

Gálaest január 27-én pénteken 19 órától a Nagyszínpadon

Ádámok és Évák Ünnepe 2017

A Nemzeti Színház ifjúsági programjai között fontos helyet foglal el az Ádámok és Évák ünnepe középiskolás játék, a Szolnoki Szigligeti Színház által évekkel ezelőtt indított kezdeményezés mára országos mozgalommá fejlődött. A Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház negyedik éve adja át egy napra nagyszínpadát a diákszínjátszóknak.