Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Óriási siker, 25 ezer néző Csíksomlyón a Nemzeti Színház Passió előadásán

Sajtóközlemény

Óriási siker, 25 ezer néző Csíksomlyón a Nemzeti Színház Passió előadásán

Színházrendezői életem talán legfontosabb előadása valósult meg, és egyben az a régi álmom, hogy a Csíksomlyói passió csodálatos szövegei a dráma címadó helyén hangozhassanak el. Hálás vagyok minden egyes nézőnknek, életre szóló élményt adtak mindannyiunknak. Hónapokig a hatása alatt leszek az előadásnak, amely rengeteg inspirációt és energiát adott a társulatnak a következő évek munkájához - mondta a produkció után Vidnyánszky Attila a színház igazgatója

NYÁR A NEMZETI SZÍNHÁZ MŰVÉSZEIVEL

Hol találkozhat velünk 2018 nyarán?

NYÁR A NEMZETI SZÍNHÁZ MŰVÉSZEIVEL

Összeállítottuk, hogy utazó előadásainkat mikor és hol játsszuk a nyár folyamán. Szeretettel látjuk minden helyszínen és ősztől újra a Nemzeti Színházban. Mindannyiuknak tartalmas, emlékezetes, szép nyarat kívánunk!

Az aradi magyar színjátszás 200. születésnapi ünnepségén a Körhinta

Az aradi magyar színjátszás 200. születésnapi ünnepségén a Körhinta

Színháztörténeti szimpóziummal és kiállítással, valamint a budapesti Nemzeti Színház vendégjátékával ünnepelték szombaton az aradi magyar színjátszás 200. évfordulóját. Megtisztelő, hogy az aradi közönség velünk ünnepli ezt a jeles évfordulót. Jó, ha azt érezzük, hogy a határok ellenére is összetartozunk. A Nemzeti Színház felvállalt egy küldetést: évente huszonöt-harminc előadást játszunk a külhoni területeken. Ez is a munkánk lényegéhez tartozik, ezzel is az összetartozásunkat bizonyítjuk – mondta Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház főigazgatója.

Passió a Nyeregben

Elhunyt Király Nina

Elhunyt Király Nina

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett munkatársunk, Dr. Király Nina váratlanul elhunyt. Gyászolják őt családja, barátai és kollégái világszerte. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Temetésére szűk családi körben kerül sor, de augusztus 24-én a Nemzeti Színházban megemlékezünk Nináról, életéről, lényéről és munkásságáról.

Könnyű neked, Szarvas Józsi…

Születésnap, könyvbemutató

Könnyű neked, Szarvas Józsi…

Könnyű neked, Szarvas Józsi…, ezzel a címel jelent meg Szarvas József – Bérczes László kötete a Magvető, Tények és tanúk sorozatában.  A könyv megjelenését a színművész 60. születsnapjára időzítették. Kollégáink a viszáki rendezvényen jártak.

2018 Nyár

Nemzeti Szín-Tér a Művészetek Völgyében

Nemzeti Szín-Tér a Művészetek Völgyében

A Nemzeti Színház mindenki által befogadható és mindenkit befogadó színház, amely nyitottan, sokszínűen képviseli a magyar színházi életet. A Nemzeti Szín-Tér ezt a nyitottságot tükrözi; programját az ország első színházának repertoárján lévő előadásokból, valamint a társulatunkhoz kötődő fiatal művészek produkcióiból állítottuk össze.

Évadzáró 2017/2018

Évadzáró 2017/2018

Június 8-án, pénteken tartotta sajtónyilvános évadzáró társulati ülését a Nemzeti Színház. Vidnyánszky Attila értékelte a teátrum elmúlt évadát, beszélt a jövő évad terveiről és bemutatta öt leendő társulati tagját is. Az eseményen átadták a Nemzeti Színház négy, 2013-ban alapított díját és a Farkas-Ratkó gyűrűt is. 

Ifjúsági program

Szondi négy apródja nyerte színháztörténeti vetélkedőnket

Szondi négy apródja nyerte színháztörténeti vetélkedőnket

A Nemzeti Színház történetét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőnk immár negyedik éve zajlik. Idén a verseny középpontjában Arany János és Madách Imre munkássága állt. 151 középiskolás csapat nevezett, kétharmaduk végig kitartva vette az akadályokat. A legjobb hat csapat a döntőt a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán vívta.

Nyári nyitva tartás

Június 7-én lép életbe a nyári nyitva tartás. A Nemzeti jegypénztára augusztus 20-án fog kinyitni. Belvárosi jegyirodánk az Andrássy úton július kivételével nyitva tart. Az online értékesítés természetesen nyáron is rendelkezésre áll.