Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

A Nemzeti Színház hírei

Díjazták Barta Ágnes alakítását

Díjazták Barta Ágnes alakítását

A VIII. Magyar Teátrumi Fesztivál programjában szerepelt a Nemzeti Színház Házasság Palermóban című előadása (rendező Kiss Csaba). A tegnap tarott díjátadó gálán Barta Ágnes a  "Legjobb női mellékszereplő" díját kapta.

Személyes történet és együvé tartozás

Több ezren látták a Csíksomlyói passiót Esztergomban

Személyes történet és együvé tartozás

Csaknem pontosan egy évvel a katartikus csíksomlyói előadás után, egy másik szakrális helyszínen, az Esztergomi Bazilika előtti téren adta elő a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót augusztus 19-én.

2019_2020_evad

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az elmúlt napokban a Nemzeti Színházat negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat. Fontosnak tartjuk egyértelműen leszögezni az alábbiakat.

Kisvárdai fesztiváldíj Söptei Andreának

Kisvárdai fesztiváldíj Söptei Andreának

Söptei Andrea érdemes művészünk a Sára asszony címú előadásban nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó díjat vehette át a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának záróünnepségén. A Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közösen valósult meg. Gratulálunk!

NESZ koncert a Múzeumok éjszakáján!

2019. június 22., 18:00 - 19:00 Bajor Gizi Színészmúzeum

NESZ koncert a Múzeumok éjszakáján!

Közreműködik: Mátyássy Bence, Herczegh Péter, Katona Kinga,Szabó Sebestyén László, Mészáros Martin, Nagy Márk, Bordás, Roland, Szép Domán. Zongorán közreműködik: Ticz András. Tom Waits-, Hugh Laurie-, Neil Young-, Lupe Fiasco-, Fort Minor-, Paddy and
the rats-  feldolgozások és saját szerzemények.

POSZT 2019 - Díjak

POSZT 2019 - Díjak

A Woyzeck az idei POSZT legjobb előadásának nyertese a szakmai zsűri véleménye alapján (Ahogy a mai fotón is látják, a csapat Izraelben turnézik). A legjobb férfi főszereplő díját Horváth Lajos Ottónak és Trill Zsoltnak ítélték a Caligula helytartójában nyújtott alakításaikért. Szívből gratulálunk művészeinknek és a POSZT valamennyi résztvevőjének!

Turné

A Woyzeck Izraelben

A Woyzeck Izraelben

A POSZT után Izraelbe utazott a Woyzeck. Fotókat kaptunk az MTI riporterétől Kallos Bar Beától. Az előadás feliratozva két alkalommal szerepel a Jaffa Fesztiválon.

POSZT 2019

POSZT 2019

Székely János: Caligula helytertója, Georg Büchner: Woyzeck. Szász János és ifj. Vidnyánszky Attila rendezése - az idei válogatók két előadásunkat tartották méltónak arra, hogy szerepeljen a POSZT 2019-es versenyprogramjában. Három forró nap Pécsett (közte a Németh Antalról szóló Nemzetiszínháztörténeti vetélkedő Budapesten), két előadás a színfalak mügött, képekben, videókban - fogadják szeretettel.