Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 19. - Emma Napja

Hír

50. Egri csillagok

50. előadásához érkezett a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, az Egri csillagok!

Hősökre, példaképekre ma is szüksége van a fiataloknak. A nagy tettek, nagy érzelmek ma is megmozgatják a fantáziájukat. Gárdonyi regénye igazi nagy történet: szerelemről, hűségről (és árulásokról), bátorságról, hazaszeretetről, hősiességről, a felnőtté válásról. Az előadás során kicsit mindannyian egri várvédőkké válunk, ami azt jelenti, hogy az 50 előadás során nagyjából 30.000 egri várvédő született eddig!

Jönnek a törökök!

 

A legnépszerűbb magyar regényből készült nagyszabású 3 órás ifjúsági előadásban 41 táncos és 8 zenész működik közre. A színpadon az óriási méretű látványos várfalat 2500 fémlemezke fedi.

Az 50. előadást követően a társulatot és a nézőket Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és a darab rendezője köszöntötte, Zsuráfszky Zoltán társrendező-koreográfussal, Zs. Vincze Zsuzsa táncdramaturg-koreográfus és jelmeztervezővel, valamint Székely László díszlettervezővel. A Nemzeti Színház színészei, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai és számos gyerekszereplő mellett színpadra léptek a korábbi gyerekszereplők is.

 

Az 50. előadás végén Vidnyánszky Attila rendező, a színház vezérigazgatója köszönti a nézőket és az előadás alkotóit

 

A köszöntés után a nézőket az Egri csillagok zászlójával és törökmézzel ajándékozták meg a szereplők, így az előadást követően is folytatódhat a várvédő játék. A társulat tagjai pedig közösen vágták fel az ünnepi tortát, ahol Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy legközelebb már a Nemzeti Színház falain kívül, új és még monumentálisabb helyszíneken is találkozhatnak a nézők az egri várvédő hősök történetével.

További információk az előadásról és szereposztás: https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/egri-csillagok

 

Házi ünnepség a Hollósi Frigyes Művészklubban. A képen Székely Lászó díszlettervezőt ünneplik.
További képek a galériában  ::  fotók: Eöri Szabó Zsolt  

 

(2022. május 5.)