Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Egri csillagok az MVM Dome-ban

Több, mint 6000 kadét tett esküt az egri vár megvédésére

“Készülünk egy ünnepre: ma délután győzni akarunk és Önökkel, Veletek biztosan sikerülni fog. Egy kicsit itt most mindnyájan egri vitézekké válunk és mind érezhetjük azt a tüzet a szívünkben, lelkünkben, amellyel a hazát kell szolgálni, a hazáért kell létezni. Jó szórakozást és győzni fogunk biztos!”- köszöntötte a résztvevőket Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója tegnap az Egri csillagok című előadás előtt az MVM Dome-ban.

 

Dr. Böröndi Gábor László az MVM Dome-ban 2024. szeptember 6-án

 

A produkciót megelőzően ünnepi beszédet mondott Dr. Böröndi Gábor László vezérezredes, a Honvéd Vezérkar Főnöke, és Zsuràfszky Zoltán társrendező-koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője.

 

Az eskütétel pillanatai

 

Felemelő és megismételhetetlen pillanatoknak lehettünk tanúi az előadás soràn, amikor több, mint 6000 kadét zengte Trill Zsolt Kossuth- díjas színművésszel együtt Dobó István esküjét.

Az előadást megtekintették a Magyar Honvédség Sportszázad olimpikonjai is.

Három új szereplő is bemutatkozott a produkcióban. Cecey Éva (Vicuska) szerepében Battai Lili Lujza egyetemi hallgató, Bálint pap, Márton pap és Janicsár szerepében Pallag Márton, Török Jancsi és Papagáj szerepében pedig Juhász Péter egyetemi hallgató. Gratulálunk!

(2024. szeptember 07.)