Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Elismerés

Szűcs Nelli átvehette a Szeleczky Zita-emlékgyűrűt

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját. Itt, április 5-én került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására. Ám a koronavírus járvány okozta helyzet miatt ez az ünnepi esemény is elmarad.

Végül tegnap, október 24-én, a Médeia című előadásunk végén gazdájára talált az elismerés. Az átadáson készült fotó jobb szélén Kovács István színművész tapsol, aki ezen a napon játszotta elő alkalommal a Médeia hírnök szerepét. Gratulálunk! A hír teljességéhez tartozik, hogy Kristán Attila pedig Aigeusz, Athén királyaként ugrott be a produkcióba. Szeretettel gartulálunk mindannyiuknak! Igen, sűrű napokat élünk...

 

 

Az arany pecsétgyűrűt Négyessy Nedda iparművész, az Alapítvány elnöke tervezte, rajta Szeleczky Zita aláírása, belső oldalán pedig a száműzetés jelképeként a csodaszarvas kettétört agancsa.

Az Emlékgyűrű odaítéléséről az Alapítvány és a Nemzeti Színház két-két tagjából álló zsűri dönt, kiegészülve az előző évi díjazottal, aki jelen esetben az azóta Jászai Mari-díjjal is kitüntetett Bakos-Kiss Gábor színművész volt.

 

 

Hírnök, Kovács István

 

Aigeusz, Kristán Attila

 

Kép, szöveg: Eöri Szabó Zsolt

(2020. október 25.)