Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Szűcs Nellinek ítélték idén a Szeleczky Zita-emlékgyűrűt

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját. A döntőre idén április 5-én került volna sor, azonban a koronavírus járvány okozta helyzet miatt sajnos ez az ünnepi esemény is elmarad. A Versünnep Döntőjén, került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására.

Szűcs Nelli a Fedák Sári életét bemutató önálló estjében | Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A Szeleczky Zita-emlékgyűrűt 2020-ban, egyhangú szavazat alapján, a zsűri Szűcs Nellinek, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes Művészének ítélte oda.

Az arany pecsétgyűrűt Négyessy Nedda iparművész, az Alapítvány elnöke tervezte, rajta Szeleczky Zita aláírása, belső oldalán pedig a száműzetés jelképeként a csodaszarvas kettétört agancsa.

Az Emlékgyűrű odaítéléséről az Alapítvány és a Nemzeti Színház két-két tagjából álló zsűri dönt, kiegészülve az előző évi díjazottal, aki jelen esetben az azóta Jászai Mari-díjjal is kitüntetett Bakos-Kiss Gábor színművész volt.

Bakos-Kiss Gábor 2019-ben a Versünnep Fesztivál döntőjén a Szeleczky-gyűrű átvételekor  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A gyűrű átadásának időpontjáról, a vírus miatt kialakult helyzethez igazodva, a Szeleczky Zita Alapítvány és a Nemzeti Színház később dönt.

Szűcs Nelli színművésznőnek a Szeleczky Zita-emlékgyűrűhöz sok szeretettel gratulálunk!

***

 

2020 szeptember 13-20. között szervezik meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az M5 csatorna is csatlakozott az előkészületekhez. 52 héten át klasszikus magyar költők istenes verseit láthatják neves színművészek előadásában vasárnaponként 21:30-tól.  A programban Szűcs Nelli Babits Mihály: Zsoltár gyermekhangra című versével szerepel.

 

 


Az M5 engedélyével átvett felvétel az adó YouTube csatornájáról

 

(2020. április 03.)