Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800 (központ)

Tisztelt Nézőink!

A hazánkat is érintő koronavírus-járványra tekintettel, az Operatív Törzs és Magyarország Kormánya határozata alapján március 11-től a rendelkezés visszavonásáig nem tartja meg előadásait.  A Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlására későbbi időpontra halasztjuk.


A hír részletei.

ROCCO ÉS FIVÉREI

Szűcs Nellinek ítélték idén a Szeleczky Zita emlékgyűrűt

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját. A Versünnep döntőjén, április 5-én került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására is. A koronavírus járvány okozta helyzet miatt sajnos ez az ünnepi esemény is elmarad. A gyűrű átadásának időpontjáról később döntenek.

Ez egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét

Vidnyánszky Attila gondolatai a Színházi Világnapon

Azok közé tartozom, akik szerint ez a járvány egy jel is. Figyelmeztetés az egész emberiség számára. És egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét. Kell, hogy legyen bennünk hit, hogy felépíthetünk egy olyan világot, ahol az egymás iránti valóságos szolidaritás áll mindenek középpontjában - mondja egyebek között Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezetője.

Színházi Világnap - 2020

A Magyar Teátrumi Társaság üzenete, Trill Zsolt színművész tolmácsolásában

"Színház bárhol születhet és születik, ahol szükség van rá, sokszor Thália templomain kívül is, ha a helyzet úgy kívánja. Színházaink, színművészeink, színházi dolgozóink a mostani emberpróbáló időszakban is bátran, józanul állnak helyt, felismerve, hogy néha bizony az a felelős döntés, ha a színház bezárja kapuit."

Macskajatek
ROCCO ÉS FIVÉREI