Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 29. - Aguszta Napja

Hír

A gömbfejűek és a csúcsfejűek avagy gazdag a gazdaggal társul szívesen

Olvasópróbát tartott Zsótér Sándor

Május 24-én mutatjuk be a terv szerint Bertolt Brecht darabját: A gömbfejűek és a csúcsfejűek, avagy gazdag a gazdaggal társul szívesen. Parádés szereposztás, Udvaros Dorottya először dolgozik Zsótér Sándorral, a "Nemzeti Brecht szakértőjével". Szakértő, hiszen összesen tizennégy Brecht darabot rendezett, ebből a Nemzetiben hármat. 

A gömbfejűek és a csúcsfejűek nem tartozik a Brecht-kánonhoz - írja Ungár Júlia dramaturg a darabról. A tandrámák és az emigrációban született „nagy” darabok közti intervallumban született. De az emberi természet ugyanabban a gazdagságában mutatkozik meg, mint valamennyi darabjában. És az indulat, a valódi problémák szenvedélyes néven nevezése, hogy nyíljon már fel a szemünk, lássunk már tovább az orrunknál – az hamisítatlan Brecht.

A szereplők a színlap sorrendjében: Udvaros Dorottya, Mátyássy Bence, Herczegh Péter e.h., Kristán Attila, Trokán Nóra m.v., Voith Ági m.v.,  Varga József, Nagy Márk e.h., Farkas Dénes, Söptei Andrea, Tóth László, Mészáros Martin e.h., Katona Kinga.

 

(2018. április 12.)