Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Egy, Kettő, Három - Az Ibolya

Divatárusból zeneszerző - Csikós Máté új szerepben

Az Egy, Kettő, Három - Az Ibolya című előadásunk második egyfelvonásosában mától új szereplőt avatunk. Csikós Máté eddig az Egy, kettő, három divatárusaként vett részt a produkcióban, mostantól az Ibolya zeneszerzőjét is megformálja. A szerepet felváltva fogja játszani osztálytársával, Ficsor Milánnal. Sok sikert kívánunk neki is!
Csikós Máté :: forrás: SZFE

 

Ahogy korábban írtuk, az előadásnak - amelyben több kettős szereposztás is létezik - külön története van. Rátóti Zoltán rendező így beszélt erről a Nemzeti Magazinban: A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Szarvas Józseffel közös osztályunkban a másodéves hallgatóknak vettem elő tananyagként Molnár Ferenc Az ibolya című művét, hogy aztán abból vizsgaelőadás szülessen. Az olvasópróbák után már a jelenetek kitalálásával foglalkoztunk, amikor jött a felkérés, hogy „igazi” színházi produkció szülessen. Vidnyánszky Attila feltette a kérdést: el tudnánk-e készíteni az előadást úgy, hogy a darab mellé választanánk még egy Molnár-egyfelvonásost, mindkettőt bemutatnánk Gyulán, ahol minden évben szerepel a Nemzeti Színház egy új előadással, és az új évadtól pedig a produkció bekerülne a Nemzeti műsorába. Mondtam, hogy ez merész vállalkozás, de úgy éreztem, hogy az egyetemisták már felkészültek és érettek annyira, hogy megpróbálhatjuk.

Sok előadással a hátunk mögött most már mondhatjuk, az ötletet siker koronázta. Molnár Ferenc két egyfelvonásosa a legkeresettebb előadásaink közé tartozik. Nem csoda, hiszen mindannyian ki vagyunk éhezve a tartalmas szórakozásra, a derűre, amiből itt sokat kapunk, köszönhetően a Nemzeti Színház jelentős művészei és a diákok kitűnő közös munkájának. 

 

Egy, kettő, három... Csikós Máté divatárusként Schnell Ádámmal   |   fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

- eosz

(2024. január 18.)