Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800

Belsőépítészet

A színházban a kék, az óarany és a sötétbronz a domináns színek. A tervezők - ahol lehet - természetes anyagokat használtak: mészkő, gránit, fa, gyapjú és üveg megoldással találkozhatunk, még a közönségforgalmi mellékhelyiségek mosdói is fából készültek. Minden beépített anyag időtálló és különleges minőségű. A szőnyeg és a páholyok drapériái egyedi tervezésűek.
A nézőtéri falfestés "stucco venetiano" technikával készült, melyen - még nedves állapotában - különleges akusztikai besugárzást alkalmaztak, amely a terem hangzását hivatott optimalizálni. A színház speciális akusztikai hangolását Arkagyíj Popov végezte.
Egyedileg tervezettek a nézőtéri székek, a Swarovski kristályból készült csillár és a nézőtéri falikarok is. Az iparművészeti lámpatestek, beépített berendezések, ajtók, ajtófogók, magyar iparművészek és belsőépítészeti kivitelezők munkái, csakúgy mint pl. a panorámaliftek padlóintarziája.
A stúdiószínház előcsarnokában magyar iparművész közreműködésével lerakott, egyedi tervezésű üveg padlómozaik készült. Csarnokának falait, üveg- és aranymozaik berakás díszíti.
Fotóalbumunkban két fotóművész, Csillag Pál és Hajdú József képeit láthatják.