Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. május 18. - Erik, Alexandra Napja
Vissza a folyóiratokhoz

Nemzeti Magazin III. Évfolyam, 2. Szám

Nemzeti Magazin III. Évfolyam, 2. Szám Letöltés PDF-ben
Szabadság, szerelem

Bemutató

Szabadság, szerelem

Vidnyánszky Attilával a Psyché-ről

Weöres Sándor hatalmas versregényéből, a Psychéből készítettek előadást a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének most negyedéves diákjai, osztályvezető tanáruk, Vidnyánszky Attila rendezésében. A nyáron Gyulán nagy közönségsikerrel bemutatott vizsgaelőadás a Nemzeti Színházba költözik. Bemutató nove...

Psyhé és Nárcisz

Psyché

Psyhé és Nárcisz

Barta Ágnes – Psyché, Fülöp Tamás – Nárcisz

Egy Psyché a hét közül és Nárcisz, Barta Ágnes és Fülöp Tamás, a Psyché című előadás két szereplője mesél alakításról, élményekről, a közös munkáról.

Szűcs Nelli: Kisbolygók és fényes csillagok

Szűcs Nelli: Kisbolygók és fényes csillagok

Színpadi változások állandóságáról, az élő és kortalan előadásokról, titkokról

Szűcs Nellinek, az érettségi előtt álló tiszaújlaki diáknak annak idején azért javasolta a tanára, hogy jelentkezzen a színművészetire, mert ott majd kedvére énekelhet, komédiázhat. Fel is vették a kijevi főiskolára. Azóta nagy utat járt be: Beregszász és Debrecen után következett a Nemzeti Színház....

Nézőpontok a Don Quijotéről

Nézőpontok a Don Quijotéről

drMáriás/Száraz Miklós György

Reviczky Gábornál ideálisabbat Don Quijote szerepére nehezen lehetne találni – írja drMáriás. Monstre film három dimenzióban – és gigászi színielőadás síkban – állítja Száraz Miklós György.

„Minden szokványra fittyet hányó”

Weöres Sándor és a Psyché

A játékos, titokzatos, fikciós, besorolhatatlan műfajú, erotikus töltetű „felnőtt” könyv hatalmas siker lett, amihez az irodalmi értékén túl hozzájárultak Gyulai Líviusz illusztrációi is, később Bódy Gábor készített belőle kultikussá vált filmet.