Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 26. - Ervin Napja

Jobb velünk a világ gálaest 2019

A fogyatékossággal élő emberek inklúziójának fontosságára hívja fel a figyelmet a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére létrejött Jobb Velünk a Világ! gálaest, amely immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Színházban, a Fogyatékos Emberek Világnapján, december 3-án. A fogyatékos emberek mellett az őket körülvevő családokat, segítőket, szociális szakembereket, mentorokat is ünneplő különleges alkalom kiemelt aktualitása, hogy tovább növekszik a színházi programok, műsorok akadálymentesítésére fordítható állami támogatás, így egyre több sérült ember számára válnak elérhetővé a kulturális, színházi élmények is.

A gálaesten kerülnek átadásra a Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019, a Munka-Társ és Példakép díjak is, ez utóbbival olyan megváltozott munkaképességű munkavállalókat díjaznak, akik saját munkaterületükön kiemelkedően teljesítenek. Az esemény minden évben a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Salva Vita Alapítvány és a Kézenfogva Alapítvány közreműködésével, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház támogatásával valósul meg.

 

Az esti program:

- Köszöntők
- Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 díj átadása
- Munka-Társ és Példakép díjak átadása

Fellépnek többek között a Príma díjas Parafónia zenekar, Ürmösné Fehér Nikolett zongoraművésznő és Ürmös László brácsaművész, a Duo Nicole Együttes tagjai, Agárdi Szilvia énekesnő és Veréb Tamás, az Operett Színház énekese, a 2016-os Sztárban sztár nyertese, Barabás Lőrinc  dzsessztrombitás és zeneszerző, Erdélyi Rolika Paraszupersztár, mesemondó művész, Fahidi-Pusztai Éva írónő, a locarnóban nagydíjat nyert, a Létezés eufóriája dokumentumfilm főszereplője, Florent és Justin, a 2017-es France’s Got Talent tehetségkutató finalistái, a Cie Le Huit tánccsoport tagjai, György-Horváth Zsuzsa műsorvezető, Máté Roland műsorvezető, Rozbora András parakajakos, Sárközi András hegedűművész, Sárközi Ádám nagybőgős, Takács Erika jelnyelvi tolmács, Tóth Karcsi mozdulatművész. Közreműködik továbbá Pálosi István koreográfus, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat művészei, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium növendékei, a SIC továbbá a Never Give Up Gospel Kórus és a V illon Trió.


F Ő V É D N Ö K Ö K
Dr. Áder János köztársasági elnök úr
Dr. Herczegh Anita elnökné asszony

 

VÉDNÖKÖK
Dr. Göncz Árpádné Zsuzsa elnökné asszony
Mádl Dalma elnökné asszony
Dr. Sólyom László köztársasági elnök úr
Schmitt Pál köztársasági elnök úr
Makray Katalin elnökné asszony

 

(2019. december 3.)