Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Jobb velünk a világ - 2016

Gálaest a Fogyatékos Emberek Világnapján

A Fogyatékos Emberek Világnapján, december 3-án, országszerte számtalan programmal hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációjának fontosságára. A Nemzeti Színház az esélyegyenlőség megteremtésének jegyében, idén immár harmadik éve ad otthont - és szakmai támogatást - a Jobb Velünk a Világ! gálaestnek.

A főszervező Nem Adom Fel Alapítvány mellett két másik szervezet, a Salva Vita Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány is közreműködik a megvalósításban. A rendezvény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

A gálaest keretében a Fogyatékosság-barát munkahely díjakat Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Lippai-Nagy Írisz az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Szabó Kálmán a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója, és Vég Katalin a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója adja át, továbbá sor kerül a Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács szakmapolitikai kezdeményezés bemutatására is.

Az est zenei műsorát meglepetés sztárfellépőkkel közösen a Nem Adom Fel Együttes és a Never Give Up Gospel Kórus adja. A Jobb Velünk a Világ! program fogyatékkal élő fiatalok kezdeményezésére jött létre 2008-ban. A mára hagyománnyá vált esemény jelmondata: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!”.

(2016. október 21.)