Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A KASSAI POLGÁROK A MÁRAI NAPOKON

Augusztus 15-én és 16-án Gyulán, a Várszínpadon

A Gyulai Várszínházban három napon keresztül, hat előadással emlékeznek Márai Sándorra augusztus 16. és 18. között. Itt látható először A KASSAI POLGÁROK című előadásunk, amely a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójaként készült, és az őszi kőszínházi évadunk első bemutatója lesz, a terv szerint szeptember 20-án. Rendezője Szabó K. István.

Az elmúlt években a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiváljának szerves részévé vált a közelmúlt nemzeti klasszikusainak életműveit bemutató programsorozat. A nagy sikerű Székely János-napok és Weöres Sándor-napok után idén a 120 éve született Márai Sándor munkásságára hívják fel a figyelmet.

Augusztus 16-án, vasárnap 20.30-tól a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatójaként láthatja a közönség A kassai polgárokat Szabó K. István rendezésében, Rátóti ZoltánnalTóth AugusztávalBlaskó Péterrel és Barta Ágnessel a főbb szerepekben.
Jelenet az előadásból  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A bemutató iránt igen nagy az érdeklődés, már hetekkel korábban elfogytak rá a jegyek, ezért a két színház vezetése úgy döntött, hogy az augusztus 15-ei főpróbát is megnyitja a közönség számára a Várszínpadon.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kapcsolódás a Várszínház oldalára

- KASSAI POLGÁROK a Nemzeti Színház honlapján (Fotógalériával)

 

(2020. augusztus 13.)