Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Trianon 100

„Trianon és Színház” - fotópályázatot hirdet a Nemzeti

A pályázat törölve:

A COVID-19 járványhelyzet és a megfékezésére bevezetett kijárási korlátozás lényegében elsöpörte fotópályázatunkat. A témakeresés, a fotózás szabad mozgást igényel és pont ez az amiről, aki csak tehette, lemondott, a fontosabb cél érdekében. A felhívásra mindösszesen hét pályamunka érkezett. Ez egyrészt megtisztelő, ugyanakkor úgy éreztük, hogy a pályázatot ilyen körülmények között mégsem tekinthetjük sikeresnek. Gondolkodtunk a határidő hosszabbításon is, de az előttünk álló időszak is tartogathat még általunk nem befolyásolható körülményeket, így végül úgy döntöttünk, hogy a Trianon 100 fotópályázatot visszavonjuk. Azon kedves pályázóinkat, akik a kijárási korlátozás előtti utolsó pillanatban még elküldték jelentkezésüket, szeretnénk kárpótolni. Szeretettel látjuk őket a Nemzeti Színház valamelyik előadásán. MInden pályázó számára két tiszteletjegyet biztosítunk egy általuk választott előadásra. Köszönjük pályázatát, és megértését kérjük!
Eöri Szabó Zsolt

 

 

 

A Nemzeti Színház Trianon100 programsorozatának részeként pályázatot hirdet amatőr fotósok számára, 2020. március 1. és 2020. május 1. között. „Trianon és színház” témakörben egyéni felfogásban várják a fotográfiákat márciusban, az április a közönségszavazásé! ​

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A pályázat címe: "Trianon és színház" 

Témája: 2019. január 1. után készített képeket várunk  Trianon és színház témakörben, szabad asszociációban, egyéni felfogásban. Legyen szó akár színházépületről, előadásról, színművészekről vagy családi emlékekről, melyek összefüggésbe hozhatók a trianoni szerződéssel és a színházművészettel.

Résztvevők köre: amatőr fotósok Magyarországról és Magyarországgal határos országokból.

Korcsoport: 16-30 év

Pályázati időszak, a képek beküldése: 2020. március 1. – április 1.

A közönségszavazás időszaka: 2020. április 1. - 2020. április 30.

Eredményhirdetés: június 1.

 

Nevezés:

Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be. A képeket a trianon100foto@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre várjuk. A levélnek tartalmaznia kell a kép(ek) címét, keletkezésük idejét, és egy képenként néhány soros leírást, képaláírást és az alkotó nevét. A képeket a technikai feltételeknek (ld. lejjebb) megfelelően előkészítve kérjük beküldeni.

 

Lebonyolítás: 

Csak a nevezési időszakban beküldött és minden feltételnek eleget tevő pályázatokat fogadjuk be. A beérkezett fotókat a színház szakemberei előzsűrizik. A zsűrizésen továbbjutó képekből a színház Instagram oldalán közönségszavazást rendezünk. A feltöltött képeket a #trianon100foto hasteggel látjuk el. A zsűri által legjobbnak tartott, illetve a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért alkotót jutalmazzuk, a jutalmakat a képekből készített kiállítás megnyitóján adunk át - előre láthatóan ősszel, a Nemzeti Színház Nyílt Napján. 

 

Technikai feltételek:

A beküldött kép JPG formátumú (képtömörítési minőség 100% ) fotó kell legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb mint 2000 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.

 

A zsűri:

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Bánfalvi Laura a Nemzeti Színház kommunikációs osztályának vezetője, Eöri Szabó Zsolt a színház fotográfusa.

 

Díjazás:

1. helyezett: 300 ezer forint értékű ajándékutalvány.

2. helyezett: 200 ezer forint értékű ajándékutalvány.

Közönségdíj: 100 ezer forint értékű ajándékutalvány.

Az ajándékutalványok a Tripont Foto Video Kft. üzletében válthatók be fotó, videó és fotóstúdió termékekre.

 

Adatvédelmi tájékoztató és az ahhoz tartozó nyilatkozatok elfogadása: 

A pályázó a pályázati anyag beküldésével elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban írtakat és a Nemzeti Színház jelen pályázati kiírásában rögzített feltételeket is, és egyben hozzájárul, hogy a beküldött pályaművekből a Nemzeti Színház térítésmentesen kiállítást rendezzen, és azt a Pályázat neve alatt bemutathassa, valamint a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos online és offline publikációiban felhasználja. A beküldött pályaművek kizárólag Pályázat és a Kiállítás rendezvényeihez és kommunikációjához, illetve a díjfelajánlóknak a Pályázathoz és a Kiállításhoz kapcsolódó kommunikációjához használhatók fel térítésmentesen. A pályaművek minden további online vagy offline felhasználásához a pályázó írásbeli beleegyezése szükséges.

 

A pályázat a Tripont Foto Video Kft. támogatásával jött létre!

 

Kérjük, hogy pályázati anyagát valódi e-mail-címéről küldje be, hogy szükség esetén fel tudjuk venni a kapcsolatot!

(2020. február 29.)