Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Vendégjátékok húsvét után


Április 23. Nagyszínpad
Móricz Zsigmond nyomán: Pillangó

a Székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátéka



Móricz eredeti művének műfaja "szerelmi idill". Két fiatal története. Az előadásban a tánc, a mozgás, a gesztus azonos értékű a verbális szövettel. „A szerelem oly erőteljesen ragyog ki ebből a szigorú, a szegénység által uralt környezetből, hogy ettől válik idillikussá a történet. A szegénység táptalaján győzedelmeskedik a líra” – vallja a rendező, Horváth Csaba.



Április 23. Gobbi Hilda Színpad
Kocsis István: A fény éjszakája
az Egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátéka



A fény éjszakája
az idei évad programadó bemutatója – mondja Blaskó Balázs. A színházművészek feladata az adott kor társadalmi, politikai történéseit értelmezni és bemutatni. Kocsis István műve a 20. századi irodalmat meghatározó íróról, Németh Lászlóról ad alapvető információkat, s bontja ki emberi-írói problémáit eddig nem ismert módon. Az író szembesül színművei hőseivel, akik számon kérik rajta egyéni drámájukat. Nagy az áthallás az ő koruk emberi, társadalmi konfliktusai és Németh László élete között.



Április 24. Nagyszínpad

Baltazár Színház - Picasso: A világ teremtése
A Baltazár Színház vendégjátéka



Az igazi kihívás, gyermekeim, az Édenkerten kívül édent teremteni - írja a Baltazár Színház az első emberpár történetét megfogalmazó darabjának ismertetőjében. 



Április 24.  Kaszás Attila Terem
Móricz Zsigmond: Naplók

a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka



Móricz Zsigmond jelentős mennyiségű naplókéziratot hagyományozott az utókorra. Ezekből dolgozva készült a színpadi játék, amely az elmúlt század húszas éveit mutatja be.



Április 30. Nagyszínpad
Arthur Miller: SALEMI BOSZORKÁNYOK

a Győri Nemzeti Színház vendégjátéka



Arthur Miller klasszikusa 1692-ben, az amerikai boszorkányüldözések korában játszódik. De, ahogy a győri művészek fogalmazták, a Salemi boszorkányok egyfajta allegória, szimbólum, amely kortól és időtől függetlenül bármiféle politikai üldözéssel kapcsolatban fontos tanulságokkal szolgál.


Várjuk önöket szeretettel Vendégjátékok a Nemzetiben sorozatunkon is!

(2014. április 18.)