Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Egressy Zoltán: 4×100

Színmű A Székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátéka Szereplők Dzsudi néni, edző - Töreky Zsuzsa Dali, gyúró - Kozák András Perec - Závodszky Noémi Grafika - Szűcs Krisztina Kiseszter - Brunner Márta Hóvirág - Csizmadia Ildikó Díszlettervező: Dévényi Rita Jelmeztervező: Fekete Mónika Zenei vezető: Döme Zsolt Zenei munkatárs: Réti Anikó Mozgás: Bodor Johanna Rendezőasszisztens: Láposi Réka Rendező: Guelmino Sándor
Egressy Zoltán új művében (mely majdnem ősbemutató, hiszen a Merlin Színház bemutatója csak két nappal előzte meg a fehérvárit) egy válogatottságra készülő négyszer százas futóváltó sorsát kísérhetjük végig, edzéstől-versenyig. A darab hőseit a kitörés vágya mozgatja: kitörés a hétköznapokból, a mindent eluraló középszerűségből, a párcserés kapcsolatokból, a bezártságból, az unalomból. Szintfelmérő ez a szintidők világából.
A lányoknak kiküldetési szintet kellene futniuk - de mennyire érett rá ez a társaság? Van közöttük olyan (Perec), aki az életkora miatt már kifelé tart a váltóból. Jóban van az edző lányával, Hóvirággal, aki viszont a legfiatalabb és a legnagyobb szájú. Középútnak ott van Grafika, a legszelídebb alkat. A csapat sztárja Kiseszter - de hiába ő a legjobb futó, a váltóban ki van szolgáltatva a másik három embernek, hiszen az eredmény a közös teljesítményen múlik.

(2003. november 20.)