Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 19. - Emma Napja

Hír

Zene, színház, irodalom - Hobo Bob Dylan koncertjén

Bő órás beszélgetéssel indult Hobó koncertje – Vidnyánszky Attila kérdezte őt a most „Hobo Ludens” címen megjelent kétkötetes mű kapcsán. Sokan nem értik hogyan lehetünk mi barátok - kezdte Vidnyánszky - de hát azok vagyunk.

A két művészt több évtizedes közös munka, és tucatnyi produkció köti össze. Hobo már Beregszászban együtt dolgozott Vidnyánszkyval és csapatával. Aztán követte őket Debrecenbe majd a Nemzetibe is.

Hobo vendégei között Bródy János, aki nagy hatással volt rá...

A vén gazember áriája című koncerttel 70. születésnapját ünnepeltük 2015-ben, HOBO 70 címmel életműsorozatban láthatta a közönség. Hobo közben járja az országot és a határon túli magyarlakta területeket, művelődési házakban, kocsmákban, sportcsarnokokban lép föl, mikor mire van igény.

...ahogy Sándor György is

A Nemzeti Színházban József Attila és Ady Endre estje (Tudod, hogy nincs bocsánat, A föltámadás szomorúsága), A Halj meg és nagy leszel című önéletrajzi ihletésű estje mellett, a Gulág virágai és a Ballada a két sebzett hattyúról című színdarabjaiban is látható. A hangulatos beszélgetés után következett a koncert az Irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan dalaiból. Nem kevésbé hangulatos. Több ráadással, álló tapssal. Lesz még, ahogy Hobo-t ismerjük szerte az országban. Figyeljék a honlapját. És nézzék meg itt is. Mindegyik estjét, darabját jó szívvel ajánljuk!

 

Kép, szöveg: eöri

(2017. október 3.)