Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

Tisztelt Nézőink!

A húsvéti ünnep alatt, április 19-22-ig a pénztár és a jegyiroda ZÁRVA lesz!
Nyitás április 23-án 10 órakor.

 

A MITEM előadásai után a Nemzetiben közönségtalálkozókon várjuk az érdeklődőket.

Az idei év 23 produkciójából már csak három külföldi előadásra tudnak jegyet váltani: Coriolanus (ápr. 24.), Kurafiak (ápr. 26.), Korkut legendája (ápr. 30.). Kattintsanak a MITEM oldalára és biztosítsák helyüket a találkozón!

Aktuális program
Teljes műsor megtekintése
Alomgyar-Nelli
Következő előadások

Caligula helytartója, rétegek és dilemmák – Szász János rendezésével folytatódott a MITEM

Meddig kell, illetve lehet kiszolgálni a hatalmat? – ez a fő kérdése Székely János Caligula helytartója című darabjának. Pontosabban az egyik, mert mint az a tegnap esti pódiumbeszélgetésen kiderült, mindenki más-más üzenetet dekódol, s más-más réteget vél benne felfedezni. Abban azonban minden jelenlévő egyetértett, hogy a Szász János rendezte előadás remek vitaindító, mozgalmas és feszültségekkel teli, s nem utolsó sorban életre szóló élményt ad.

Magyar kitüntetést kapott Viktor Rizsakov orosz rendező

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Viktor Rizsakov orosz színházi rendezőt. A kitüntetést Konkoly Norbert rendkívüli és meghatalmazott nagykövet adta át 2019. április 17-én, a moszkvai magyar nagykövetség dísztermében. Az ünnepségen részt vettek a Mejerhold Központ és az „Ijulanszambl” társulat színészei, valamint a nagykövetség és a Moszkvai Magyar Intézet munkatársai. Viktor Rizsakov a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét a magyar színházi életet gazdagító, példaértékű szakmai alázattal végzett rendezői tevékenysége elismeréseként kapta.

Spleen és nevetés különös kevercsével nagy tapsot kapott a szerb Nemzeti Ivanovja

​A hatodik MITEM első külföldi színházi produkciójára került sor tegnap este. A belgrádi Szerb Nemzeti Színház Ivanovja két és háromnegyed órás csehovi lebegés, az orosz szerző egyik legtitokzatosabb szövege alapján. // Szerdán 19 órakor Szász János Caligula helytartója című rendezésével folytatódik a MITEM. Az előadást követő közönségtalálkozón alighanem szóba kerül az is, hogy a Székely János 1972-es drámájára épülő produkciót beválogatták az idei POSZT versenyprogramjába is.

Az-ember-tragediaja-Berettyan
SlavaSnowShow