Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

FEDÁK SÁRI - Szűcs Nelli önálló estje 100. előadásához érkezett!

Január 25-én a Bajor Gizi Szalonban századik előadását ünnepelte a közönség Szűcs Nelli önálló estjének. Álló tapsvihar után a Szalon előterében virágcsokrok, párás szemű nézők és pezsgős koccintás várta a művésznőt.

 

Szűcs Nelli a 100. előadás végén

 

Fedák Sári egyike volt a legnagyobbaknak. Ő volt A primadonna. Sztár Pesttől New Yorkig. Aki színpadon látta Őt, soha nem felejti. Rendkívüli személyisége, kivételes egyénisége kitörölhetetlen nyomot hagyott valaha volt színházi életünkben. Külön érdekesség a Fedák Sárit elénk varázsoló művésznő - Szűcs Nelli - személye. Ő is Beregszász szülötte, gyökerei ehhez a városhoz kötik, csakúgy, mint nagy elődjét. Rendkívüli empátiával és érzékenységgel vett részt az est szerkesztésében, fő hangsúlyainak megtalálásában, a koncepció tervezésében, kitalálásában.

 

 

Az előadást követően a Hollósi Frigyes Művészklubban, a színház társalgójában is folytatódott az ünneplés. Barátokkal és a társulat tagjaival koccintott a művésznő, akit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója is meghatódva köszönött, hangsúlyozva, hogy Nelli nem pusztán egy szép estet, de egy nagyon fontos ügyet is megtalált Fedák Sári életművében. Nem csak színésznőként bújik a nagy előd bőrébe a Nemzeti Színházban - és bárhol, ahová az estet meghívják -, hanem emlékének ápolásáért is sokat tesz. Ő volt például az egyik kezdeményezője és motorja annak, hogy a primadonnának szobrot állítottak Beregszászon.

 

Szűcs Nelli és Kolodko Mihály szobrász a Fedák Sári szobor avatásán Beregszászon, 2018. október 26-án.

 

Gyönyörű este volt. Szeretettel gratulálunk társulatunk nagyszerű művészének!

(2023. január 26.)