Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Első helyen a Nemzeti Színház

Hallgatók értékelték a Csontváry Programot

Végére ért a Csontváry Program őszi szemesztere, így megkérdezték a hallgatókat, hogyan értékelik a programot. A véleményfelmérő kérdőívet kitöltő 224 hallgató  98%-a nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Csontváry Programot és a jövőben is részt vennének az előadásokon.

 

 

A külföldi hallgatók a Nemzeti Színház programjait találták a legélvezetesebbnek, míg a második helyen a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ áll. A magyar diákok körében a Nemzeti Színház a megtisztelő második helyet foglalja el, míg a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ az első helyen végzett a felmérésben.

A Csontváry Program az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának felsőoktatási programja, melynek célja kulturális örökségünk azon értékeinek megismertetése a hallgatókkal, amelyek hozzájárulhatnak nemzeti identitásuk kialakításához, megtartásához és erősítéséhez, különböző előadásokon és művészetpedagógiai foglalkozásokon való részvételi lehetőség biztosítása által. A közszolgálati, közigazgatási terület azon hivatások közé tartozik, melynek kiemelt szerepe kell, hogy legyen az igényes magyar kultúrát kedvelő és értékelő közönség megtartásában, így a kurzusra való jelentkezéssel egy azt tematikusan bemutató programsorozaton vehettek részt.

A hallgatóknak a félév során öt tetszőleges foglalkozásra kellett jelentkezniük (egy alkalommal a Nemzeti Színházban, egy alkalommal a Szépművészeti Múzeumban vagy a Nemzeti Galériában; egy alkalommal a Fővárosi Nagycirkuszban; egy alkalommal Óbudai Danubia Zenekar koncertjén és egy alkalommal a Magyar Állami Operaházban), majd ezután egy beadandó dolgozatot kellett készíteniük a  programsorozaton látottakról.

 

Gulyás-Kovács Anna

(2022. január 21.)