Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

ADVENTI ASZTAL

Második vasárnap

Kedves Nézőink!

Foglaljanak helyet ismét Adventi Asztalunknál!

A hagyományokat felelevenítve társulatunk tagjai advent négy vasárnapján személyes emlékekkel, ünnepi gondolatokkal várják önöket online műsorunkban, melynek házigazdája Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész lesz.

Élő adás 17 órától.

December 6-án, advent második vasárnapján Szent Miklóshoz,  az ajándékozás legnagyobb példaképhez kapcsolódóan azon gondolkodhatunk el színészeinkkel együtt, mi minden lehet az életünkben ajándék.  Bakos - Kiss Gábor, Rácz József, Szabó Sebestyén László, mint Ördögfik jönnek el az asztalhoz Csongor és Tünde előadásunkból, igazi színházi pillanatokat hozva. Bordás Roland elmeséli, hogy kapta vissza  életét és szeme világát;  Tóth László  a tél egyik legkülönlegesebb ételét hozza és maga is kap egy szép ajándékot házigazdánktól. Farkas Dénes gyermekkori kíváncsiságából adódó csínytevésének emlékét és édesapja, Osztojkán Béla: Herceg Ady Endrével és Báró József Attilával című versét teszi le az asztalra. Szász Júlia és Kristán Attila az elsősorban gyermekeknek szóló Leánder és Lenszirom című előadásunkból elevenítik meg Csibecsőr és Bogyó figuráját; Szűcs Nelli A három fenyőfa című angol népmesét olvassa fel az asztalnál.

Tartsanak velünk, gyújtsuk meg együtt a „remény” gyertyáját advent második vasárnapján! Ha még nem látták volna, itt megnézhetik az első adást.

(2020. december 05.)