Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

MITEM-előzetes

Szabadbérlet a VI. MITEM előadásaira

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem tárgyat, hanem élményt ajándékoznak szeretteiknek karácsonyra. A Nemzeti Színház azoknak ajánl kedvezményt, akik exkluzív kulturális élménnyel kedveskednének családtagjaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek – vagy éppen önmagukat lepnék meg. A most meghirdetett szabadbérlet-konstrukcióval már most biztosíthatja helyét a 2019. április 11. és május 5-dike között sorra kerülő hatodik Madách Nemzetközi Színházi Találkozón.

 

 

 

Szabadbérlet 10% kedvezménnyel

Ha november 20. és december 20. között három vagy négy előadásra szóló szabadbérletet vásárol Magyarország legrangosabb nemzetközi színházi fesztiváljára, a 2019 áprilisában, immár hatodik alkalommal jelentkező Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra, tíz százalék kedvezményt kap.

A december 20-ig váltható bérletek tulajdonosai egyúttal elsőbbségi jogot is szereznek: a fesztivál részletes műsorának meghirdetésétől, várhatóan 2019. január 25-től a jegyárusítás megkezdéséig egy hét áll rendelkezésükre, hogy kiválasszák a bérletükkel megtekinteni kívánt 3 vagy 4 előadást.

Az akcióról további információkat a Nemzeti Színház Jegyinformáción kaphat.

A MITEM hazánk legjelentősebb nemzetközi színházi seregszemléje, ahol az elmúlt években – a teljesség igénye nélkül – olyan társulatok léptek fel, mint az Odin Teatret (Dánia), a Thalia Theater vagy a Berliner Ensemble (Németország), a Piccolo Teatro di Milano (Olaszország), a Théâtre Vidy-Lausanne (Svájc), a Compagnie La Piccola Familia (Franciaország), a bukaresti Nemzeti Színház, a tbiliszi Állami Zenés és Drámaszínház (Grúzia), a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház, a Vahtangov Állami Színház és a Moszkvai Művész Színház Akadémia (Oroszország), de ellátogatott Budapestre koreai, jakutföldi, libanoni és tunéziai társulat is.

Már ez a rövid lista is mutatja azt a szellemi gazdagságot, amelyet a MITEM eddigi öt éve alatt a Nemzetiben fellépő 32 ország mintegy száz társulata képvisel. Az ő budapesti jelenlétük igazi találkozóhellyé, szakmai csomóponttá avatták a magyar fővárost, a MITEM ideje alatt a hazai közönség is ajtót nyitott a világ színjátszására, hiszen a Nemzeti Színház a MITEM szervezőjeként a minőség mellett elkötelezett a sokszínűség felmutatásában is.

Ahogy a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila mondja: „A MITEM-nek még évekig meg kell őriznie a szemlejelleget. Éppen a sokszínűség biztosítja most számunkra, hogy felmérhessük, milyen művészi folyamatok, törekvések zajlanak a világban, milyen eredményekre jutnak egyes országok jeles alkotói, hogyan dolgoznak neves rendezők fontos társulatokkal.” Így lesz ez a következő, hatodik MITEM-en is, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan jelentős előadásokat tekinthetnek meg a nézők.

 

Azok számára, akik már most szeretnének előadást is választani, íme egy kis ízelítő a VI. MITEM kínálatából

 

április 18.

Anton Csehov: VÁNYA BÁCSI

Rendező: Rimas Tuminas

Vahtangov Színház, Moszkva, Oroszország

Nagyszínpad

 

április 29.

Tennessee Williams: A VÁGY VILLAMOSA

Rendező: Michael Thalheimer

Berliner Ensemble, Berlin, Németország

Nagyszínpad

 

május 4.

SAIGON

Rendező: Caroline Guiela Nguyen

Les Hommes Approximatifs, Franciaország

Nagyszínpad

 

április 30.

Federico García Lorca: BERNARDA ALBA HÁZA
Rendező: João Garcia Miguel
CIA-JGM (João Garcia Miguel Társulata), Lisszabon, Portugália

Gobbi Hilda Színpad

 

Várjuk szeretettel a VI. MITEM előadásain!

(2018. november 13.)