Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Versünnep 2017

Döntő a Nemzeti Színházban 2017. április 9-én

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon együttműködésével, ismét megrendezi a Versünnep Fesztivált. A rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatja. A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra és népszerűsítse a művészi versmondást, mely képes minden magyar anyanyelvű embert összekapcsolni téren és időn keresztül egyaránt.​ Döntő a Nemzeti Színházban 2017. április 9-én 

A döntő megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy küldjön egy elektronikus levelet részvételi szándékáról és az igényelt jegyek darabszámáról. szervezes@nemzetiszinhaz.hu

A megmérettetésre 2017. február 25-ig nevezhettek megzenésített vagy szóban előadott költeményekkel, illetve képző- vagy filmművészeti alkotással hivatásos színművészek és előadóművészek, továbbá a szakirányú közép- és felsőoktatási intézmények hallgatói. A győztesek pénz- és tárgyjutalmakon túl fellépési lehetőségeket is kapnak.  

 

Az előadók így kortárs és klasszikus költeményekkel – 2017-ben a 200 évvel ezelőtt született és 135 évvel ezelőtt elhunyt Arany János, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endre vagy a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajos egy-egy alkotásával – nevezhetnek a mondott vers, megzenésített művek és képző- vagy filmművészeti alkotások kategóriáiban.

 

Az elődöntőket 2017. február-márciusában több határon túli helyszínen és a Budapesti Operettszínházban rendezik meg, a döntőnek pedig 2017. április 9-én ad otthont  Budapesten a Nemzeti Színház.
Mindezek mellett a fesztivál szervezői folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák és civil szervezetek jelentkezését is, amelyek vállalnák térségükben egy versmondó verseny megrendezését saját közegükben.

(2017. január 02.)