Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Arany János-emlékév

Kedves Pedagógusok, Kedves Diákok!
Arany János születésének 200. évfordulóján, 2017. március 2-án indul útjára az Arany János-emlékév, mellyel a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb költője, műfordítója előtt tiszteleg az ország. 

Az emlékév fővédnöke Áder János köztársasági elnök, szervezője és lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum. A Nemzeti Színházat az a megtiszteltetés érte, hogy megrendezheti az emlékév nyitóestjét.

Toldi

A Nemzeti nagyszínpadán március 2-án 19.00 órától a Toldi című előadást tűzzük műsorunkra, melyet Csőre Gábor, a Vígszínház színművésze ad elő. A produkció hosszú ideje nagy sikerrel fut, az Arany János elbeszélő költeményét szórakoztató, elgondolkodtató módon színre állító darab számtalan elismerést gyűjtött már be. 

 

Jegyek az emlékév megnyitójára

A megnyitó estre és az előadásra szeretettel várjuk Önöket, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Nemzeti Színház erre az estére 550 ingyenes helyet kínál középiskolás diákcsoportoknak és kísérő tanáraiknak. Kérjük, hogy érdeklődésük esetén a  jegy@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen vegyék fel a kapcsolatot a Nemzeti Színház jegyirodájával a jegyek befoglalása érdekében! Az igényeket a beérkezés sorrendjében van módunk kiszolgálni. Érdeklődésüket, jelentkezésüket előre is köszönjük, várjuk Önöket az előadáson!

 

Üdvözlettel,
a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Nemzeti Színház

(2017. február 14.)