Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Vissza a hírekhez

Szenvedélyek színháza - összegzett és új évadot hirdetett a Nemzeti Színház

Sajtóközlemény

Május 4-én tartotta a jövő évadát bemutató sajtótájékoztatóját a Nemzeti Színház, melyen a III. MITEM (Madách International Theater Meeting) eredményeiről és az az idei évadról is bőven esett szó. Valerij Fokin, Kiss Csaba, Árkosi Árpád, Bozsik Yvette, Viktor Rizsakov és Vidnyányszky Attila rendeznek a Nemzetiben a következő évadban.

Az előadásszámokat tekintve a tavalyi évadhoz hasonlóan zár júniusban a Nemzeti Színház, a nyári kazanyi turnéval és a fesztiválmeghívásokkal együtt a 120. 000 nézőt közelíti majd a 2015/2016-os évadban a budapesti teátrum.

Sikeresen, 13 ország 22 előadásával, 95 %-os nézettséggel zárt a III. MITEM és már megkezdődött a jövő évi találkozó szervezése is, az eddigi fesztiválokon bemutatottakhoz hasonlóan rangos színházakkal és rendezőkkel tárgyalnak a fesztivál szervezői.

Az idei évadból hátra van a Cyrano premierje (rendező: David Doiashvili, bemutató: május 13.), de már most próbálnak az őszi bemutatókra: Dosztojevszkij: A krokodilus című művét az Alekszandrinszkij Színház igazgatója, Valerij Fokin, Ingmar Bergman: A szenvedély című darabját Kiss Csaba, Szilágyi Andor: Tóth Ilona című művét és a Gulág virágait Vidnyánszky Attila rendezi.

Földes László HOBO, Varga József, Pál Lajos A Gulág virágai  próbáján  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Júniusban a színház társulata Kazanyba utazik az Isten ostorával, a POSZT-on a Don Quijote versenyez majd, Farkas Dénes önálló estje a POSZT OFF program része lesz, majd Kapolcson, az Ördögkatlan Fesztiválon és Mikházán szerepel a teátrum.

A Nemzeti sikeresnek ítéli a 2015/2016-os évadát, melyet rengeteg ifjúsági program, vendégelőadás, gála valamint külföldi turnék (Algéria, Kárpátalja, Felvidék, Erdély, Vajdaság, Szlovénia) színesítettek.

Szenvedélyek színháza - ez a 2016/2017-es évad szlogenje, melyre már megkezdte a bérletek árusítását a Nemzeti, számtalan bérletkonstrukcióból válogathatnak a nézők.

 

2016/2017-es évad bemutatói: F.M. Dosztojevszkij: KROKODIL, rendező: Valerij Fokin; Szilágyi Andor: TÓTH ILONA, rendező: Vidnyánszky Attila; Branislav Nuŝić: A MINISZTER FELESÉGE,rendező: Árkosi Árpád; Michel de Ghelderode: KÉPEK ASSISI SZENT FERENC ÉLETÉBŐL, rendező: Bozsik Yvette; CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ, rendező: Vidnyánszky Attila; Ingmar Bergman: SZENVEDÉLY, rendező: Kiss Csaba; Ivan Viripajev: RÉSZEGEK, rendező: Viktor Rizsakov; Katona József: BÁNK BÁN, rendező: Vidnyánszky Attila; Földes László Hobo: A GULÁG VIRÁGAI, rendező: Vidnyánszky Attila; Euripidész: HIPPOLÜTOSZ, rendező: Zsótér Sándor.

 

A Bajor Gizi Szalonban a társulat tagjai közül Nagy Mari, Horváth Lajos Ottó, Farkas Dénes, Mátyássy Bence és Olt Tamás készül önálló esttel.

(2016. május 04.)