Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Vörösmarty és Csehov

Két olvasópróbával indult a hét

Emlékeznek még a POSZT hírére? "Négy díjat kapott a sepsiszentgyörgyi Meggyeskert." Három a szereplőkhöz került, a negyedik pedig a legjobb előadásnak járó közönségdíj volt. Az előadást Sardar Tagirovsky rendezte, aki most kezdte a munkát a Nemzetiben.

A 6 című színdarab alapja Csehov novellája, A 6-os számú kórterem. Tagirovsky még a műsorterv összeállításakor a következőket írta: "A Csehov-novellá­ban felfedezhetjük azt a helyet, amely állítólag rosszabb a pokolnál. Egy elmegyógyintézet egy tár­sa­dalomban mindig arról szól, hogy valakik a többséghez képest állítólag nem normálisak. Az számít nem normálisnak, aki kiszámíthatatlan. És persze ott van a pakliban, hogy a kiszámíthatatlan mikor lesz kiszámíthatatlan." Az előadás bemutatója a tervek szerint március 5-én lesz a Gobbi Hilda Színpadon. A szereplők között ott lesz Bánsági Ildikó és Tompos Kátya, Mátray László, Horváth Lajos Ottó, Farkas Dénes, és Schnell Ádám. 

Vidnyánszky Attila bemutatja Sardar Tagirovskyt | Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

Március 11-én pedig a Nagyszínpadon lesz bemutató, drámairodalmunk egyik alapköve, Vörösmarty műve, a Csongor és Tünde kerül színre a tervek szerint. Az előadást Vidnyánszky Attila rendezi. A Csongor és Tünde -  mondta Vidnyánszky - Az ember tragédiájá-val és a Bánk bán-nal együtt alkotja a klasszikus magyar drámai triászt, amely műveket a Nemzeti Színháznak időről-időre műsorra kell tűznie. A mi Csongorunk Fehér Tibor, Tündénk Ács Eszter lesz. A részletes szereposztások már olvashatók a honlapon. Megjegyezzük, hogy a 6 c. előadás színlapja (amely még az évad kezdéskor került a honlapra) biztosan változni fog.

 

A Csongor és Tünde olvasópróbáján | Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

 

(2016. január 11.)