Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Újság van!

Miért nem lett esztrádsztár Szűcs Nelli? Művészszínház és a Dallas – van közük egymáshoz? Mi Bodrogi Gyula drámai vétke a színházigazgatói pályáztatások körül? – többek között ez is kiderül a Szűcs Nellivel és Bodrogi Gyulával készült páros-interjúból. A Nemzeti Színház lapjából megtudhatják azt is, miért tekinti a 2013/14-es évadot Vidnyánszky Attila összjátéknak, miként készül az évadbeli első szerepére Trill Zsolt és Reviczky Gábor.

Négy nézőt is megszólítottunk: azt kérdeztük Korniss Péter fotográfustól, Csorba László és Gerő András történésztől, valamint Makány Márta díszlettervezőtől, hogy mit vár az új Nemzetitől. Kértem egy írást Gajdó Tamás színháztörténésztől a Nemzeti direktorcseréinek történetéről, mit mondjak, elég érdekes olvasmány.

Szeretnénk könnyed hangvételben, olvasmányosan és érdekesen írni a Nemzeti Színházban folyó munkáról, műhelytitkokról is, sok-sok illusztrációval. 

 

Szűcs Nelli, Bodrogi Gyula (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)

 

Páros-portré rovatunkban mindig két színművész mesél majd életútjáról, amiből az is kiderül, hogy miről gondolkoznak azonosan vagy éppen nagyon különbözően. A magyar színházi múlt érdekes és jeles pillanatait Színház-történet rovatunkban idézzük fel. „Belekóstolunk” a teátrum és a gasztronómia viszonyába is.

Az októberben megjelenő szám tartalmából:

Színészinterjúk: Trill Zsolt, Reviczky Gábor, Martinovics Dorina, Eperjes Károly, Básti Juli, Kristán Attila.

A premierekről: Vitéz lélek, Zűrzavaros éjszaka

További olvasnivalók:

Összjáték – Vidnyánszky Attila az évadról * Páros portré – Szűcs Nelli, Bodrogi Gyula * Az én színházam – Korniss Péter, Csorba László, Makány Márta, Gerő András * Színház-történet – direktorcserék 

Előzetes a következő lapszám tartalmából:

Tompos Kátya, Blaskó Péter – a Johanna a máglyán főszereplői. Indul a Nézőpont rovat: Osztovits Ágnes újságíró, szerkesztő és Lévai Balázs televíziós újságíró írja majd hónapról hónapra, hogy mit gondol a Nemzeti Színház előadásairól. A Gasztroszínház rovatban Cserna-Szabó András írását olvashatják. 

A Nemzeti című ingyenes magazin évadonként tíz alkalommal jelenik meg.

(eosz)

(2013. szeptember 17.)