Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Végül a Duna Menti Regionális Vízmű csapata nyerte az I. MNV Kupa Foci tornát Huszonhét állami tulajdonú, egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) felügyelete alá tartozó nagyvállalat, illetve intézmény, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata és a névadó csapatainak a részvételével rendezte meg az elmúlt szombaton a PromoSport Kft. az első MNV Kupa kispályás foci tornát a Vasas Fáy utcai sportközpontjában.
 
A most bemutatkozó szabadidős sportesemény legjobbjának a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) amatőr focibarátai bizonyultak, akiknek a képzeletbeli dobogó legfelső fokáig vezető úton 160 percet (!) a pályán töltve nyolc akadályt kellett venniük. Ezek közül a legnehezebb talán az MNV elleni összecsapásuk volt, ahol az összeszokott ellenfél „válogatottját” 2:1 arányban legyőzve érdemelték ki a döntőbe jutást. Az arany-meccsen a „Duna-mentiek” 2:0-ra verték a hozzájuk hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtó MÁV-GÉPÉSZET együttesét. A névadó MNV a bronzmérkőzés megnyerésével vigasztalódhatott, ahol a torna-győzteshez hasonlóan 2:0-ra végzett az Észak-dunántúli Vízmű elleni 2x10 perces csatában. A gólkirályt illető hollóházi porcelán futballcipőt a 11 alkalommal a hálóba találó Sebők Roland, az MNV játékosa vehette át.
 
Az MNV Kupa megrendezésének gondolata Szalay Gergőnek, a PromoSport Kft. ügyvezető igazgatójának a fejéből pattant ki, és nyerte el Márton Péternek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának valamint Balogh Gábornak, a sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadónak a tetszését, akik nem sokkal később már fővédnöki minőségükben segédkeztek az ötlet megvalósításában.
 
„Büszkék lehetünk arra, hogy felkérésünknek eleget téve az említetteken kívül - egy-egy rendezvényünk üzenetével és céljával egyetértve - olyan fővédnökök támogatását élvezhettük, mint Navracsics Tibor és Pintér Sándor miniszter urakét, valamint Dr. Szabó Erika és Dr. Rétvári Bence államtitkárokét. Így jutottunk el a bemutatkozó MNV Kupához, amely – köszönhetően a mezőny nagyságának, de annál is inkább az összetételének – minden eddigi között a legszínesebb lett. Ez a premier ugyanis egyszerre biztosított sportolási és versengési lehetőséget a legnagyobb vízszolgáltatóknak, a postai és a vasúti cégeknek, az infokommunikációs és a közlekedési vállalkozásoknak, ahogy a kulturális szolgáltatások jeles képviselőinek is, de mezőny ennél is színesebb volt. A résztvevők láthatóan örültek annak, hogy a szabadidejüket egy jól előkészített eseményen hasznosan tölthetik el, mi pedig annak, hogy háromszáznál is több lelkes sportbarát számára teremtettük meg egy igazán sportos – és örömünkre sportszerű – szombat keretében a mozgás és a bizonyítás lehetőségét. Az pedig már tényleg csak hab volt a tortán, hogy a résztvevők számára a jövőre nyolcvan esztendős Bodrogi Gyula Kossuth-díjas művész „bajnok” vaddisznó bográcsgulyást főzött, ami szintén aranyérmet érdemelt!” – hangsúlyozta Szalay Gergő, a PromoSport Kft. ügyvezetője.

(2013. szeptember 08.)