Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Liliomfi

Liliomfi

Rendezői és színészi díj

Az előadás október ötödikén és hatodikán kerül színre a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátékaként. Rendezője Vidnyánszky Attila.

A szemle programját öttagú szakmai zsűri kísérte figyelemmel. Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Nagyné Varga Melinda; a producer Pécsi Júlia, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője; a színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Karsai György; az Operaház magántáncosa, Nagyszentpéteri Miklós valamint Ács Viktória néző öt kategóriában díjazták a látottakat.

A legjobb színésznő díját megosztva a Trokán-testvéreknek ítélte a zsűri. Trokán Nóra a kecskeméti Katona József Színház Chioggiai csetepaté előadásában játszott, Trokán Anna pedig a veszprémi Petőfi Színház A Tündérlaki lányok című produkciójában. A legjobb mellékszereplőnek járó elismerést szintén megosztva kapta Hirtling István a Család ellen nincs orvosság és Porogi Ádám a Chioggiai csetepaté előadások színészei. A különdíjat a legjobb színházi zenéért a Söndörgő együttes érdemelte ki a kaposvári színház Cigánytábor az égbe megy című előadásáért. A Szemlére mintegy hatezren váltottak jegyet, az előadások mindegyike telt ház előtt ment. Az idén először a nézők is szavazhattak a legjobb előadásra – interneten. A közönségdíjat a székesfehérvári Vörösmarty Színház produkciója, a Család ellen nincs orvosság című előadása nyerte, amelyet Lendvai Zoltán rendezett.
 

(Forrás: Népszabadság)

(2013. szeptember 10.)