Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Újra Káva a Nemzetiben

Az áprilisi előadássorozat irodalmi anyagát Fassbinder: A vendégmunkás című színpadi műve és filmje adja. Az előadásokon általános és középiskolás csoportok vesznek majd részt a Káva Kulturális Műhely szervezésében, a Kaszás Attila Teremben. Április 12-én egy norvég egyetemi csoport is a nézők között tekinti meg a produkciót.

A Káva Kulturális Műhelyt hivatalosan 1996-ban jegyezték be, de már 1994-ben elkezdtek dolgozni. Azzal a céllal indultak, hogy működtessék az ország második professzionális színházi nevelési társulatát. Már az indulásnál eldőlt, hogy a drámás és színházi eszközöket egy viszonylag széles skálán szeretnék használni.

Fő profiljuk az ún. komplex színházi nevelési előadások létrehozása, melyekben a nézők résztvevőkké válnak, miközben cselekvésen és közös gondolkodáson, beszélgetésen keresztül vizsgálnak egy-egy fontos emberi problémát.

Az elmúlt tizenöt év azt bizonyította, hogy a gyerekeknek és fiataloknak elemi szüksége van olyan helyzetekre, mikor nyíltan beszélhetnek számukra is fontos problémákról úgy, hogy közben alkotóként, gondolkodóként is megnyilvánulhatnak. Ezek a színházi játékok ideális esetben egyfajta nyílt társadalmi fórumként működnek.

http://www.kavaszinhaz.hu/

(2012. április 06.)