Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Törőcsik Mari Kaposvárott tér vissza

Csütörtökön, a Nemzeti Színházban mutatkozott először nyilvánosság előtt Törőcsik Mari művésznő. A Nemzet Színészét Alföldi Róbert főigazgató üdvözölte elsőként.

- Végtelenül boldog vagyok, hogy Mari itt ül mellettem. – kezdte Alföldi Róbert. Mária azt mondta, hogy miközben nagyon jól van, mégis azt kéri, illetve azt tanácsolják neki az orvosai, hogy ne kezdjen még próbálni. Megpróbáltuk elhalasztani az Amalfi hercegnő premierjét, de nem sikerült. Hosszú idő után döntöttünk úgy, hogy megtartjuk a bemutatót, Mari nélkül. Amellett, hogy ez rossz hír a színháznak, teljesen érthető, hogy az orvosai tanácsára Marinak vigyáznia kell magára. – tette hozzá a főigazgató.

- Nagyon vártam ezt a darabot, mert a rendező, Balázs Zoltán levett a lábamról, amikor azt mondta, hogy az én agyamra van szüksége. Sajnos közbejött nekem ez a hisztériának nem nevezhető dolog, de visszajöttem hála Istennek. Jól vagyok, köszönöm, de az immunrendszerem még annyira gyenge, hogy legkorábban ősszel játszhatok – mondta a Nemzet Színésze. – Alföldi Róbert megértő volt velem, sőt elengedett Kaposvárra, októberben ott dolgozom majd Anatolij Vasziljev rendezővel, akivel korábban több közös munkánk is volt.

Alföldi Róbert ezután arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az Amalfi hercegnő próbái március harmincadikán kezdődnek majd, és a bemutató az előzetesen tervezett időpontban, május tizenötödikén lesz.

Művészileg egy teljesen más koncepciót kellett kitalálni az előadáshoz, éppen ezért Bosola szerepét Sinkó László játssza majd, és részt vesz a produkcióban Kulka János, Hollósi Frigyes, és Söptei Andrea is.

- Törőcsik Marit pedig természetesen szerződteti a Nemzeti Színház a következő évadra – zárta le a sajtótájékoztatót mosolyogva Alföldi Róbert. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze Kaposvárott, Marguerite Duras: Naphosszat a fákon című darabjában játssza majd következő főszerepét.
 
 
Anatolij Vasziljev levele
 

Tisztelt Kollégák, Hölgyeim és Uraim!

Harmadik alkalommal térek vissza Magyarországra. A következő évadban Kaposvárra utazok, hogy megrendezzem Marguerite Duras „Naphosszat a fákon” című darabját Törőcsik Marival a főszerepben. Nagy örömmel tölt el ez a lehetőség, és szeretném elmondani minden jelenlévő előtt: Mari köztünk van, él és virul, mind az élet mind a színpad tekintetében. Számomra és mindannyiunk számára ez igazi boldogságot jelent.

Ám a kaposvári próbákat nem tudnám elkezdeni a Nemzeti Színház igazgatóságának nagyvonalú gesztusa nélkül, amellyel lemondott Törőcsik Mari színészi közreműködéséről a színház új bemutatójában és nekem ajándékozta ezt a szerencsés lehetőséget. Ezért köszönetemet szeretném kifejezni Alföldi Róbert igazgatónak, Balázs Zoltánnak, az előadás rendezőjének és az egész Nemzeti Színháznak.

Kérem a kollégákat, hogy kívánjanak Törőcsik Mari számára hosszú életet és csodálatos átalakulásokat a színpadon.

Tisztelettel, az Önök

Anatolij Vasziljevje

2009. 03. 25.

(2009. március 26.)