Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nyílt nap – 2008. szeptember 20.


 
Találkozzunk a parkban, a belső terekben és a titkos zugokban!
 
Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne személyesen találkozni a Nemzeti Színház társulatának tagjaival, aki kíváncsi, mit rejtenek a színház falai és kulisszái és aki szeretné velünk együtt indítani a 2008-2009-es színházi évadot. Reményeink szerint a szeptember 20-i nyílt napon gyűjtött élmények az egész szezonra szóló kapcsolat alapjai lesznek Önök és a színház között.

 

Nagyszínpad:

14.00-15.00 Nemes Nagy Ágnes-Novák János: Bors néni

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház produkciója

Bors néni 80. születésnapját meg kell ünnepelni! A születésnapot Lackó, a játékmester és Titilla, a hűséges macska szervezi meg. Dal, játék, nagyon sok meglepetés. És természetesen Bors néni, akit minden gyerek szeret. A címszerepben Molnár Piroska.

 

16.15-17.15 De, jajj – zenés cigánymese, mesés cigányzene Tompos Kátya, Szőcs Artur, Zöld Csaba, Balog Rodrigó és a Söndörgő Zenekar közreműködésével

Kaszás Attila Terem:

15.00-16.00 A Nemzeti Színház az elmúlt századokban - Jákfalvi Magdolna és Székely György színháztörténészekkel Alföldi Róbert beszélget, a zongoránál: Dinyés Dániel.

Gobbi Hilda Színpad:

17.35-18.10 Tingli-tangli - részletek

Klasszikus magyar kabaréjelenetek Benedek Miklós rendezésében, AdyEndre, Békeffy László, Deréki Antal, Gábor Andor, Hegedűs Gyula, Karinthy Frigyes, Kőváry Gyula, Molnár Ferenc, Steinhardt Géza, Szép Ernő, Szilágyi György műveiből.

 

19.30-21.00 Váczi Eszter és a Szörp koncert

A zenekar 1999 óta változatlan felállásban játssza az acid jazz műfajt, ezt a populáris, nagyzenekari muzsikát, mely egyszerre könnyed, és súlyos. A közel 10 éves működés folyományaként mára már teljesen természetes, hogy a különböző fesztiválokon olyan művészekkel zenélnek egy színpadon, mint Maceo Parker, vagy Eric Truffaz.

Színház:

14.30-16.00, 16.30-18.00 Nemzeti Bolyongó Rába Roland irányításával

A bolyongás helyszíne persze az épület. Lehet szeretni vagy nem szeretni, ez van. Benne zegzugok, sok furcsa helyiség, padlások és folyosók, hatalmas tető, könyvtárszoba és még sok minden. A kertben süllyedő görög épület, színészek szobrai, kapu, torony, miegymás. Be lehet lakni, ha arról van szó. Megtölteni mindenfélével. Fiatal színészek idéznek meg olyan korokat, amelyeket sem ők, sem ez az épület nem ismerhetett. Nyílnak az ajtók, és mindenütt valami szokatlan. Kép, ember, hangok, jelmezek, emlékek és kitalációk. Szellemek a házban.

19.00 El Kazovszkij emlékkiállítás – megnyitja: Rényi András esztéta és Alföldi Róbert

Nagyszínpad:

21.30-23.30 Dés-Bereményi: Férfi és Nő - koncert négy színészre és zenekarra.

Mi történhet meg férfi és nő között? Minden. Bármi. A szenvedélytől a közönyig akármi. Össze lehet foglalni mindezt egyetlen koncertben? Igen. Legalábbis erre vállalkozik négy kiváló színész – Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Kulka János –, valamint Dés László és zenekara. Rendező: Bereményi Géza.

A jelmezpróbálás a III. emeleti karzat szinten kapott helyet 14:00 – 18:00-ig, a klasszikus színházbemutató sétára a regisztrálció 14:00-tól az előcsarnokban.


(2008. szeptember 03.)