Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nincs előadás?

Előadás nincs, csak próba, próba és ismét próba... Január másodikával megkezdődött az úgynevezett főpróba hét. A finisébe érkezett két előadás próbafolyamata. A Warrenné mestersége január 9-én kerül a közönség elé a nagyszínpadon, a Szilveszter című produkció pedig január 11-én a stúdióban, azaz a Gobbi Hilda Színpadon.
Bal oldalon: Valló Péter megbeszélést kezd a délelőtti próba után, a Warrenné mestersége című előadás szereplőinek. Jobb oldal: Árvai György tervező mutatja a Szilveszter díszletét Keszég László rendezőnek.
Mindkét előadás most, a főpróba hetében költözik, költözött át a próbatermekből a színpadokra. A futó előadások díszletépítése, illetve az estéről-estére változó díszlet átépítése eddig kevés lehetőséget engedett a színpadi próbákra, így ilyenkor mindenki a lehető legjobban igyekszik kihasználni a bemutatókig hátralévő időt. A délelőtti próbák előtt a díszleteket szereli a műszak, a díszítők, ilyenkor véglegesítik az előadásokban szereplő tárgyakat a kellékesek. Kora délutánig hosszú próbát tartanak a rendezők. A délutáni szünetben a világosítók, hangosítók, videósok állítják be az előadásokon használt technikát, a művészek ruhapróbákra járnak, hiszen a varroda is teljes gőzzel dolgozik. Készülnek a maszkok, a frizurák, azaz a művészektől az előadások kiszolgáló személyzetéig, mindenki próbál, a rendezőasszisztensek, ügyelők felügyelete mellett. Nagy sakkjátszma: ilyenkor derül ki, hogy minek, mikor kell megtörténnie, hogy minden gördülékenyen működjön, mire a darabok a repertoárba kerülnek. Este hattól aztán ismét a színészeké és a rendezőké a színpad, kezdődik a nap második hosszúpróbája, majd tizenegy óra körül újra a műszaké a terep.
  • Warrenné mestersége
  • Szilveszter (Kép és szöveg: eosz)

    (2008. január 04.)