Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800

Éjjel végeztek vele

Julieta Soria monodrámája Lope de Vega „Olmedo lovagja” c. műve nyomán

 

Az előadásban két történet fonódik össze: az egyikben Don Alonso utolsó éjszakáján lóháton indul el a Medina del Campo és Olmedo közötti úton; a másikban egy fiatal motoros teszi meg ugyanezt az utat, ugyanabban az időben. Az út során mindketten elmesélik egymás történeteit, amelyeket egyedül, hangosan fogalmaznak meg, mint egy varázsigét a félelem ellen, amely mindkettőjüket egyfajta rémálomként kísérti. A két tér és idő közötti kétértelműség végigvonul az egész darabon, és kettős karakterként mutatja meg nekünk a két főszereplőt. Ahogy a motivációik is kettősek: összekeveredik benne a szerelem, a féltékenység, az irigység, a társadalmi siker, a sötétség, magány, irracionális félelem, valódi félelem, a közös sors.

Az előadás Lope de Vega népszerű színművének, az „Olmedo lovagjá”-nak rendhagyó változata. Egy titokzatos, tragikomikus iróniával teli történet, amelyben elkísérjük a főszereplőket a halál felé vezető úton, amelynek során paradox módon csak rajtuk múlik, hogy életben maradnak-e.

Az előadás a Spanyol Színház Aranykora projekt (Spanish Golden Age theatre project) keretében valósul meg az INAEM (Spanish National Institute of Performing Arts) és a Cervantes Intézet együttműködésével.