Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800

ANNA STELLER, táncos, performer és koreográfus; 1993-ban lépett először színpadra a Dada von Bzdülöw Színházban, melynek mind a mai napig aktív munkatársa. Éveken át készített táncelőadásokat, performance-okat és különféle speciális helyszínekhez kötött előadásokat. Számos koreográfussal, rendezővel és képzőművésszel dolgozott már együtt, így például: Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz-cel, Anna Królikiewicz-cel, Anita Wach-hal, Maciej Salamon-nal, Ramona Nagabczyńská-val, Tomek Bazan-nal, Nigel Charnock-kal és Rebecca Lazier-rel. 2005-ben alapító tagja volt A Good Girl Killer zenekarnak, melyet jelenleg Magda Jędrával közösen irányít. 

Performerként elsősorban az ’üzenet’ egyértelműségére, a radikális művészi megoldásokra koncentrál. Érdekli a páros munka, az eltérő érdeklődési körrel rendelkező alkotókkal való együttműködés, a művészeti területekről alkotott eszmecsere, amiből mindig valami új és friss minőség születik meg. A tánc- és előadó-művészet interdiszciplináris tereit kutatja évek óta, hogy az igazán fontos tartalmakat és fogalmakat megértse és közölni tudja a közönség felé. Alkotásait bemutatta többek között az Art Stations Alapítványnál, Poznańban; a Maat Fesztiválon, Lublinban; Máltán; a Poznań Fesztiválon; a L1 Kortárs Tánc Fesztiválon, Budapesten; a Body-Mind Fesztiválon, Varsóban; az Open’er Fesztiválon, Gdyniában; a Four Days and Festival of Naked Form
Fesztiválon, Prágában. Számos ösztöndíj és kitűntetés díjazottja: ld. Dance Web a bécsi ImPulsTanz Fesztiválon, ill. a Visegrádi Alap ösztöndíja. Két alkalommal nyerte el a Lengyel Kulturális Minisztérium művészeti ösztöndíját.

Anna Steller ::  Fotó: Michal Andrysiak

Anna Steller