Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 29. - Péter Napja

Életpályája elismeréseként a Petőfi Zenei Díj Életmű-díjával jutalmazták Földes László Hobo-t

Hazai könnyűzenei életünk egyik legendáját, a Nemzeti Színház társulatának tagját, Földes László Hobo-t, a Petőfi Zenei Díj Életmű-díjával tüntették ki a február 3-án. A Kossuth-díjas bluesénekest életművéhez méltó, grandiózus gálaműsorral tisztelte meg a közmédia, amelyet a Duna Televízióban és a közmédia online felületein is követhettünk.  

 

Hobo az Életmű Díj átadásán :: fotó: képernyőmentés a Duna TV közvetítéséből

 

A művész évtizedek óta meghatározó alakja a hazai könnyűzenei életnek. Pályáján különféle műfajokban alkotott maradandót, beleértve a blues-, a rock- és a folkzenét. Irodalmi és színművészeti tevékenysége is jelentős: áttekinthetetlenül gazdag életművét könyvek, film- és színházi szerepek, valamint önálló estek teszik teljessé.

Egyedi hangjával és szövegeivel az autentikus, őszinte zenei kifejezésmód megtestesítője. A gálán a művészeti életünk kiválóságai dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel, üzenetekkel köszöntötték az előadóművészt, köztük társulatunk tagjai Szűcs Nelli és Bodrogi Gyula is.

Hobo hatalmas munkabírású művész. Estjeivel folyamatosan turnézik, a legkisebb településtől a fővárosi stadionokig mindenütt fellép. A Nemzeti Színház színpadán jelenleg is öt produkcióban láthatják: József Attila és Ady Endre estjét Tudod, hogy nincs bocsánat, illetve A föltámadás szomorúsága, életrajzi ihletésű önálló estjét Halj meg és nagy leszel címmel játssza. Nagy siker a Hé, magyar Joe! koncertszínházi előadása és legújabb estje is, a HOBO: Az utcazenész.

Drága barátunk, sok szeretettel gratulálunk!

 

Hobo a Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila estjében, amelyet a Duna TV műsorán is láthatnak február 9-én, pénteken, 20 óra 45 perctől

 

Nézze ujra! A Petőfi Zenei Díj 2024 - Életmű gála - Földes László "Hobo" című műsor a Médiaklikk oldalán

 

HOBO - legközelebb a Nemzeti Színházban

 

(2024. február 3.)