Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 28. - Gedeon, Johanna Napja

Kampány

A színészeké a főszerep az évad plakátjain

Október 1-jétől köztéri plakátokon, online és a print hirdetési felületeken egységes arculatú, művészi anyagokkal jelentkezik a Nemzeti. A kreatív kampány célja, hogy művészeinket és bemutatóinkat egyszerre népszerűsítse.

Októberben Ács Eszter, Csurka László, Berettyán Sándor és Fehér Tibor (mindannyian Az ember tragédiájának szereplői), valamint Szűcs Nelli, Katona Kinga, Rácz József és Tóth László (mindannyian az Álomgyár (Dreamworks) című produkcióban játszanak) portréfotóival találkozhatnak az utcán, a villamosmegállókban, az újságokban és az interneten.

 

   

(Kattintson a plakátokon a nagyobb méret letöltéséhez)


Az Álomgyár (Dreamworks) című előadás – Ivan Viripajev darabját az orosz sztárrendező Viktor Rizsakov viszi színpadra - bemutatója október 3-án lesz. Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezése pedig október 19-én debütál. Ezekre az előadásokra természetesen már kaphatóak jegyek, bár – szerencsére - nagyon szűkös a választék.

   

(Kattintson a plakátokon a nagyobb méret letöltéséhez)

 

A színház terve az volt, hogy a friss, izgalmas stílusban készült plakátok, melyekhez a fotókat Rózsa Erika fotóművész készítette, látványukkal vonzóvá tegyék előadásainkat. A színészek ruhája, kellékei, a fotók hangulata természetesen pontosan illeszkedik az előadásokhoz. Egy-egy fotó elkészítéséhez - a sminkeléssel, fodrászattal, öltöztetéssel, világítással együtt - átlagosan három órára volt szükség, az utómunkálatok újabb órákat vettek igénybe: az igazán igényes plakátkészítés ma már legalább ennyi időt igényel.

Kreatív ötlet: Bánfalvi Laura
Fotó: Rózsa Erika
Smink: Balázs Jelena
Haj: Major Tamás
Külön köszönet: Hosszú Rita, Árvai Ödön Ferenc, Kulcsár Edit, Kozma András

A plakátfotózáshoz a Nemzeti Színház társulatának mind a 35 színésze modellt állt, és a következő hónapokban mindannyiuk arcával és rajtuk keresztül az új bemutatók címeivel is találkozhatnak majd a közterületen és az egyéb felületeken.

Az elkészült plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról tölthetik le a nézők, és háttérképként is használhatják azokat, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják őket művészeink. A fotózás műhelytitkairól videóklip is készült.

 

 

 

(2018. október 1.)