Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 28. - Gedeon, Johanna Napja

Hír

MITEM

Ínyenceknek - MITEM 2018 szabadbérlet II. január 25-ig

A Színházi ínyenceknek szólt a MITEM 2018 Szabadbérlet karácsonyi kínálatunk 3+1 előadásra 8100 forintért, amit az év végén lezártunk. 

 

Az új évben, egészen január 25-ig, meghirdetjük a

MITEM 2018 szabadbérlet II. akciót.
A MITEM 2018 Szabadbérlet II.  három nagyszínpadi - tetszőlegesen összeválogatható - produkcióra szól.

A bérlet birtokában három nagyszínpados előadást választhat majd szabadon a MITEM 2018 kínálatából. A bérlet tulajdonosai számára egy hét elővásárlási időt biztosítunk a MITEM 2018 részletes műsorának megjelenésekor, január 25-től.

A MITEM 2018 Szabadbérlet ára akciónkban 6.300 forint, kattintson itt a vásárláshoz.

 

Vásároljon MITEM 2018 Szabadbérletet és ezzel kerüljön be azok közé, akik majd az elsők között választhatják ki a MITEM-re érkező, mintegy húsz külföldi előadás közül a számukra legérdekesebbeket!

 

 

 

A 2018-as MITEM-ről​
"Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre"

Szophoklész mondatát választottuk a 2018-as MITEM mottójának. Úgy érezzük, ez fejezi ki leginkább, hogy miről szól majd a tavasszal a Nemzeti Színház nemzetközi színházi fesztiválja.

Azt mondják, békeidőben az emberek mindig az utolsó pillanatokig a megszokott módon élik életüket, hiába látják az intő jeleket. Gyanútlanul, mint Oidipusz király, aki azt hitte elkerülheti a sorsot, amit megjósoltak számára. Tudatlanul, mint Pinokkió a hazug világ dzsungelében. Nem törődve a veszéllyel, mint Gruse, a grúz szolgálólány, aki a kormányzó gyermekét menti. De mit üzennek nekünk ezek a történetek ma?

Kép az Oidipusz királyból - Vahtangov Színház, rendező Rimas Tuminas  |  Fotó: Valeriy Miasnikov

 

Az ötödik Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM) olyan megrendítő erejű előadásokat hívtunk, amelyek által tisztábban láthatjuk a világot, amelyben élünk, a sorsot, ami ránk vár és segíti döntéseinket a jövőnk alakításában. A MITEM-en, 2018. áprilisában mintegy húsz külföldi előadást mutatunk majd be, közülük hármat már most „elárulunk” a színházrajongóknak, a többi egyelőre maradjon titok!

 

Érkezik a legendás Berliner Ensemble-tól a színházat alapító Bertolt Brecht A kaukázusi krétaköre, a színházi forradalmár, Michael Thalheimer rendezésében.

Újra itt lesz a Nemzetiben a magyar közönséget legutóbb az Anyeginnel lenyűgőző Vahtangov Színház, Moszkvából, Szophoklész tragédiájával, az Oidipusz királlyal, amelyben a rendező Rimas Tuminas a hatalmon lévők felelősségéről beszél.

Európa egyik legrégebbi művészszínháza, a milánói Piccolo Teatro pedig a Pinokkió legenda mélyére nyújt betekintést Antonio Latella színre vitelében, aki felnőtteknek szánja meséje mondandóját: az igazság és hazugság közötti szűk mezsgyéről, az újjászületésről és szabadságvágyról.


 

(2018. január 9.)