Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 26. - Ervin Napja

Hír

Cyrano és Szenvedély

Két olvasópróba

Két bemutató próbái kezdődtek el a Nemzetiben. Az évad utolsó premierje Edmond Rostand világhírű darabja lesz, a Cyrano de Bergerac. Rendezője David Doiashvili, akinek egyéni látásmódját a Szentivánéji álom című produkciónkból már sokan ismerik és kedvelik. A bemutatóra a tervek szerint május közepén, tehát a MITEM után kerül sor. 

További képek a cikk végén a galériában  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A szereposztás egyszerre parádés és szokatlan, elég ha arra utalunk, hogy Doiashvili négy Roxane-t álmodott az előadásba. Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Söptei Andrea és a még egyetemi hallgató Mikecz Estilla látható majd a szerepben. A színlap szerint Cyranot Fehér Tibor alakítja, és mintha itt is készülne valami meglepetés, csavar...

 

A másik olvasópróbán Ingmar Bergman mondatait ízlelgették a művészek. A szintén világhírű svéd filmrendező Szenvedély című filmnovellája az alapja Kiss Csaba szövegkönyvének és rendezésének. Kiss Csaba rendező először dolgozik nálunk, ahogy Györgyi Anna is, aki Anna From-ot alakítja.

Kiss Csaba olvas, a képen balra balra Tóth Auguszta, jobbra Györgyi Anna.
További fotók a galériában. 

A további szerepekben Tóth Augusztát, Horváth Lajos Ottót, Schnell Ádámot és Szarvas Józsefet láthatjuk majd - jövőre, azaz a jövő évadban. A Szenvedély ugyanis már a következő évad egyik bemutatója lesz. 

 

(eosz)

(2016. március 22.)