Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. július 19. - Emília Napja

Hír

Nemzetközi Színházi Fesztivál 4. 0 - A Nemzeti Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programja

A március 16. és március 26. között megrendezett Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként a Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében teátrumunkban három előadást tekinthetnek meg. A programsorozat a Hamlettel indul, emellett egy francia és egy román előadás is bemutatkozik színházunkban.

 

A Nemzetközi Színházi Fesztivál programja a Nemzeti Színházban:

 

Március 16-17. | 19: 00
HAMLET a Nemzeti Színház előadása

 

Március 20-21. | 19: 00
ITT ÉS MOST (L'IMMÉDIAT) a Compagnie L'Immédiat előadása

Rendező: Camille Boitel

 

Mindenkivel előfordult már, hogy úgy érezte, ez nem az ő napja, hogy a tárgyak összeesküdtek ellene, a teste nem engedelmeskedik, kicsúszik a lába alól a talaj. A Franciaországban közkedvelt új cirkusz emlőin nevelkedett Camille Boitel ezt a tapasztalatot foglalja színpadi keretbe. Fifikás szerkezeteket eszkábál, kiöregedett, látszólag hasznavehetetlen bútorokat és lomokat tornyoz egymásra. Elég pár másodpercnyi figyelmetlenség, egy apró mozdulat, hogy a kényes egyensúly kibillenjen – vagy csak az érzékelés játéka mindez? Fizikai színház és a kortárs cirkusz burleszkszerű egyvelegét láthatjuk, melyet 8 éves kortól gyerekeknek is bátran ajánlunk.

A március 20-ai előadást követően közönségtalálkozó lesz az alkotókkal és közreműködőkkel a nézőtéri büfében.

 

Március 23-24. | 19:00
CARAGIALE: FARSANG
a Radu Stanca (Nagyszeben) Nemzeti Színház vendégjátéka

Rendező: Silviu Purcarete

 

Esendő, hétköznapi figurák, dupla szerelmi háromszög – saját boldogságát vagy boldogulását féltve eleve mindenki összekever mindenkit mindenkivel, időközben megkezdődik a farsangi mulatság, ahol hűséges és hűtlen szeretők egyaránt jelmezbe bújnak, sőt, még maskarát is cserélnek. Dupla csavaros, vérbő komédia a 19. század végéről látványvilágában is kristálytiszta előadás egy ereje teljében lévő társulattól és rendezőtől.

A március 23-ai előadást követően közönségtalálkozó az alkotókkal és közreműködőkkel a nézőtéri büfében.

 

 

 

(2012. március 20.)