Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Hegedűs D. Géza lett a Nemzet Színésze

Hegedűs D. Géza (eredetileg Hegedűs Géza, Ibrány, 1953. május 7. ) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorhelyettese, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke, továbbá a Magyar Színházi Társaság elnökségének és a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanácsnak (NEÉT) tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

 

Fotó: Vígszínház

 

A magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a Nemzet Színésze címet az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. A címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és ha közülük valaki elhalálozik, a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre. Hegedűs D. Gézát a július 30-án elhunyt Király Levente helyére választották.

Szívből gratulálunk!

 

A Nemzeti Színházban a választás napján. A fotón (ülő sor) Molnár Piroska, Lehoczky Zsuzsa, Kulka János, Bodrogi Gula, Pogány Judit, (álló sor) Szacsvay László,  Csikos Sándor és Jordán Tamás. Almási Éva, Udvaros Dorottya és Cserhalmi György telefonon szavazott.
fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A Nemzet Színészei

 

(2024. szeptember 03.)