Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ifjúsági programok

Minden egy lapon, amit a Nemzeti Színház kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál

SZ.Í.N VÁLTOZÁS

Színház - Ifjúság - Nevelés

Ifjúsági programok a Nemzetiben

 

KÖLYÖKNAPOK - LÁZÁR ERVIN PROGRAM -  SZÍNHÁZPEDAGÓGIAI FOGLAlKOZÁSOK -  ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE - SZÍNHÁZTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ - KULISSZAJÁRÁS - NEMZETI A DIÁKOKÉRT PROGRAM - IFJÚSÁGI KEDVEZMÉNYEK - TANTERMI ELŐADÁSOK -

 

LÁZÁR ERVIN PROGRAM

A Lázár Ervin Program célja az, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolai diák (1-8. évfolyam) tanévenként egyszer térítésmentesen juthasson színházi élményhez. Számunkra tehát a csatlakozás magától értetődő volt. Részt vállalunk a pedagógusok felkészítésében és összeállítottuk színházi ajánlatunkat. 

 

DIÁKCSOPORTOK RÉSZÉRE 40%-OS KEDVEZMÉNNYEL AJÁNLOTT ELŐADÁSAINK

Éden földön

Egri csillagok

Szentivánéji álom

Bánk bán

 

FONTOS INFORMÁCIÓ A CSOPORTOS DIÁKKEDVEZMÉNYŐL
Mértéke 40% mindegyik színpadunkon, mindegyik székünkre.
Igénybevételéhez legalább 20 diák részvétele szükséges.
Kísérő(ik)nek 200 forintos jegyet biztosítunk.

***

DIÁKBÉRLETEK
A diákbérletek bármely előadásra beválthatóak, a nagyszínpadi előadások esetében a karzatra szólnak.

PEDAGÓGUS JEGY
Játszó- és ülőhelytől függetlenül a jegyár-kedvezmény mértéke 40%.
Pedagógusigazolvánnyal egy előadásra két jegy vásárolható!

 

A diákbérletek és diákjegy-kedvezmények igénybevételére, valamint az ingyenes előadásokra történő jelentkezés, személyesen a jegyirodában illetve a jegy@nemzetiszinhaz.hu címen lehetséges.

A Nemzeti Színház iskolai programjaira az iskola@nemzetiszinhaz.hu e-mail címenjelentkezzenek. Munkatársunk minden kérdést, időpontot, részletet egyeztet az érdeklődőkkel!

 

KÖLYÖKNAPOK A NEMZETIBEN

Minden hónap egy-egy vasárnapján, ünnepekhez, eseményekhez kapcsolódóan szervezzük ingyenes Kölyöknapjainkat, ahova az óvodás és kisiskolás gyermekeket a szüleikkel együtt várjuk! A Kölyöknapokon a színjátszáshoz kapcsolódó kézműves-programok, színházi előadás vagy koncert várja vendégeinket!

 

ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE

Az immár országos mozgalommá vált ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEP-én középiskolás színjátszó csoportok – minden évben új témát kapva – munkájukat, tanáraik és a színház mentorai által segítve, minden év januárjában színházi gálán mutatják be a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

 

NEMZETISZÍNHÁZTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

A négyfordulós vetélkedő során négy fős, középiskolás csapatok mérik össze tárgyi tudásukat, kutatóképességüket, kreativitásukat. Az első három forduló az interneten zajlik, a döntőre – értékes nyereményekért – a színházban kerül sor. Az elmúlt évek vetélkedőinek feladatai és azok megoldásai a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon hozzáférhetők.

 

SZÍNHÁZPEDAGÓGIAI FOGLAlKOZÁSOK

Előadásainkhoz ajánljuk két- és háromlépcsős színházpedagógiai foglalkozásainkat. Tizenhat fős, általános és középiskolás csoportoknak az előadás előtt a színpadi mű befogadását, utána pedig a látottak mélyebb megértését segítő, egy-egy órás foglalkozást tart színházpedagógusunk.

 

5. A BÁNK-MISSZIÓ (tantermi előadás)

Katona József drámája 60 percben, tanteremben előadható formában. Könnyítettünk és rövidítettünk az eredeti nyelvezeten, ám a dráma szerkezetét megőriztük, nem marad ki egyetlen szereplő és egyetlen történetszál sem. A diákok közvetlen közelében, a tantermük díszletei között elevenedik meg a hatalomról és szerelemről, hazaszeretetről, hűségről és árulásról, a politika természetrajzáról és a bosszút felülíró kegyelemről szóló klasszikus mű. Az előadást ingyen adjuk elő az iskolákban.
 
FIGYELEM!
A 2019/2020-es évadra lezártuk a regisztrációt A Bánk-misszióra!

 

 



Az előadás oldala honlapunkon.

 

RÁHANGOLÓ

Az előadás előtt egy órával a produkció dramaturgja és/vagy rendezője mintegy negyven perces bevezető beszélgetést tart az iskolai csoportnak. A ráhangoló után a diákok felkészültebben ülnek be az előadásra, felfigyelhetnek összefüggésekre és érdekes részletekre is. A programra legalább két héttel az előadás előtt kell jelentkezni.

 

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Az előadás után a színészek és az előadás dramaturgja találkoznak az iskolai csoportokkal, és beszélgetnek a darabbal kapcsolatos élményekről. A mintegy harminc perces találkozón közös fotózásra, dedikálásra is alkalom nyílik. A programra legalább huszonöt fős iskolai csoportok jelentkezését várjuk, legalább két héttel az előadás előtt!

A fenti programok mindegyikéről információ kérhető Pintér Szilviától, a Nemzeti Színház ifjúsági programfelelősétől: szilvia.pinter@nemzetiszinhaz.hu

 

 

KULISSZAJÁRÁS

A csoportos iskolai színházlátogatások alkalmával, az előadás előtt nyílik rá lehetőség. Mintegy negyven perces séta közben bemutatjuk a színház működését, a színpadokat, az öltözőket és egyéb „háttér-érdekességeket” is. Egyszerre legfeljebb harminc
diákot tudunk fogadni. A programra legalább két héttel az előadás előtt kell jelentkezni!

Jelentkezés a kulisszajárásra: latogatas@nemzetiszinhaz.hu
Kulisszajárók az igazgatói szobában

 

Vigye magával mobiltelefonján, töltse le ifjúsági programjainkat ismertető kiadványainkat! 

SZ.Í.N Változás - Ifjúsági programok - pdf

Nemzeti a diákokért - pdf

 

 

(2015. szeptember 15.)