Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A JELEN/LÉT Fesztivál a Nemzeti Színházban!

A Magyarországi Szerb Színház /// Српско позориште у Мађаpској szervezésében és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség és a Magyar Teátrumi Társaság szakmai támogatásával megrendezzük a hazai nemzetiségi színjátszás seregszemléjét, a
JELEN/LÉT Fesztivál 2023-at!
A Fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek és megmutatkozhassanak a nagyközönség, a szakma előtt. A rendezvény célja, hogy ösztönözze, támogassa és fejlessze a magyarországi nemzetiségek anyanyelvű színjátszását, elősegítse kapcsolataik építését: egymás között, a magyar színházi szakmával és nemzetközi téren is. A JELEN/LÉT Fesztivál egyben lehetőséget nyújt arra, hogy a nemzetiségi színjátszás a “saját” nemzetiségi közönségen túl a nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatkozzon, elfogadottá váljon.
Ebben az évben a JELEN/LÉT Fesztivál bekerült a 10. SZÍNHÁZI OLIMPIA - világesemény hivatalos kísérő programjai közé is.
 

A ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Soltész Miklós, a Miniszterelnőkség egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket, majd Rusz Milán, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója ismertette a fesztivál programját. Az esemény megnyitójára 2023. március 21.-én 19 órakor kerül sor a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán a MILADA HORÁKOVÁ (KASSAI ÁLLAMI SZÍNHÁZ) bemutatója előtt.
 
 

 

(2023. március 09.)