Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A magyar költészet napja

Versünnep 2022

Április 11. Kaszás Attila Terem, 18 óra

 

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A nemzeti Színház hagyományosan a költészet napjához kapcsolódóan ad helyet a Versünnep fesztivál döntőjének.

Mikor?
Április 11-én 18 óra
Hol?
Nemzeti Színház, Kaszás Attila Terem

Idén Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula az évfordulós költő, a művészek tőlük választott szövegekkel versenyeznek vers- és prózamondás, megzenésített vers, versfilm, tánc- és képzőművészeti kategóriákban. Meghívott vendégként a szabadkai színművészek és zenészek kArc nevű formációjának tíz tagja érkezik hozzánk megzenésített versekkel, melyeket gazdag és változatos hangszerelésben szólaltatnak meg, Kárpátalját pedig beregszászi színművészek képviselik. A zsűri tagjai a magyar kulturális élet kiválóságai.

A rendezvény bárki számára ingyenesen látogatható. A férőhelyek száma korlátozott, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a versunnep.net oldalon tud.

(2022. április 07.)