Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Február 22. 18:00, Gobbi Hilda Színpad

Vigyázz, hova lépsz! Hangjáték a színpadon – a SZIA Színház különleges előadása

 „Veletek írjuk és rólatok szól majd!” – ezzel a jelmondattal indult útjára 2020 tavaszán a Színházi Ifjúsági Alkotóműhely SZIA Színház programja, amely gyermekvédelemben élő és határon túli fiatalokat toborzott egy újonnan megvalósuló zenés előadás társulatába. 

Hangjáték bemutató:
2022. február 22. 18:00, Gobbi Hilda Színpad.
Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni az info@szia-szinhaz.hu e-mail címen lehet.

A készülő darab különlegességét az is adta, hogy az alkotók a résztvevőket megismerve, kifejezetten a programba beválogatott összesen 21 fiatal számára formálták meg a szerepeket. Az eredetileg színpadi bemutatásra tervezett Vigyázz, hova lépsz! végül a pandémia okozta nehézségek miatt hangjáték formájában kerül a közönség elé. 

 

A SZIA Színház program megálmodói, Balogh Eszter író, Pintér Szilvia színház-drámapedagógus, színházunk ifjúsági ügyeinek referense, valamint Orosz Mihály (beohnir) zeneszerző, zenei producer a Nemzeti Színházzal együttműködésben egy különlegesnek ígérkező, első közös meghallgatáson mutatja be a programban résztvevők és a meghívott szakmai közönség számára a kétfelvonásos, közel kétórás hangjátékot.

 

 

A bemutatóval egyidőben debütál podcast formájában is a Vigyázz, hova lépsz! a különböző zenemegosztó oldalakon, a darabban elhangzó dalok pedig külön zenei albumon is hamarosan megjelennek.

További részletek a www.szia-szinhaz.hu és február 22-től a www.vigyazzhovalepsz.hu oldalakon!

 

(2022. február 10.)