Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

M4 Sport - az Év Sportolója Gála 2021

Az Év Sportolója Gálát 2022. január 6-án újra közönség előtt lehetett megrendezni a Nemzeti Színházban. Az eseményt élőben sugározta a névadó közszolgálati sportcsatorna.

Fotó: MSÚSZ/ Cseh Péter

Mint emlékezetes: a koronavírus-járvány miatt a legutóbbi gála jórészt online jelenlét mellett zajlott, csak kevesen tudták személyesen átvenni a jól megérdemelt díjukat a Nemzeti Színház Gobbi Hilda-termében. Ám ahogy egy évvel ezelőtt óriási jelentőségű volt, hogy a rendkívüli kihívások ellenére sem szakadt meg az 1958 óta íródó történet és sorozatban 63. alkalommal is meg lehetett rendezni a gálát, most annak lehetett örülni, hogy újra nézők előtt, élő műsor keretében derült ki a Nemzeti Színház nagyszínpadán, kik voltak a 2021-es esztendő legjobb sportolói és edzői. 

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

 

Szilágyi Áron és Csipes Tamara   ::   Fotó: MSÚSZ/Photo@laszlozsigmond.hu

    

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki.


"Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is" - mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron.

    A nőknél elsőként záró Csipes Tamara a díjat az est díszvendégétől, Stephen Roche Giro d'Italia- és Tour de France-győztes, világbajnok ír kerékpárostól kapta meg.


    A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

    Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

    Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át.

    Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.

    A díjátadók között volt többek között Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpáros, Románia sportminisztere, Farkas Bertalan, az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, illetve Raymond Blondel, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke.

    Az ünnepségen - melyre a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt került sor - megemlékeztek a magyar sportélet 2021-ben elhunyt nagyságairól.

 

Forrás MTI / Nemzeti Sport

Kattintson a linkre, ha többet is szeretne megtudni a Gáláról.

(2022. január 07.)