Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

ADVENTI ASZTAL

Negyedik vasárnap

Kedves Nézőink!

Tartsanak velünk, ezen a hétvégén is, gyújtsuk meg együtt a „szeretet” gyertyáját advent negyedik vasárnapján!

A hagyományokat felelevenítve társulatunk tagjai advent négy vasárnapján személyes emlékekkel, ünnepi gondolatokkal várják önöket online műsorunkban, melynek házigazdája Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész.

December 20-án színész vendégeink személyes és családi karácsonyi  történeteiket osztják meg velünk. Az adás 17 órától látható.

Söptei Andrea  Kányádi Sándor: Isten háta mögött című versén keresztül szól azokhoz, akik betegséggel küzdenek vagy nélkülözni kényszerülnek. Schnell Ádám beavatja a nézőket családja legrégebbi karácsonyi hagyományába, illetve felolvas egy verset édesanyja kötetéből, melyet Halassy Adrien néven publikált a költőnő. Rátóti Zoltán egy gyermekkori álmát idézi meg, majd egy olyan tárgyat tesz az Adventi Asztalra, amelyet mindig magához közel tart. Bodrogi Gyula egy dedikált vadásztőrrel érkezik, amelyhez természetesen jár egy karácsonyi történet is. Varga József néhány mandarin segítségével emlékszik vissza egy gyermekkkori álmára. Rubold Ödön csengő-gyűjteményével varázsol azonnal ünnepi hangulatot, amelyet Babits Mihály: Karácsonyi ének című versével koronáz meg. Udvaros Dorottya feleleveníti a költészetben és zenében gazdag családi karácsonyait azzal, hogy maga is énekel és szaval az Adventi Asztal mellett. Az utolsó ajándékot házigazdánk, Berecz András teszi le, egy kedves emlékeket megidéző gyermekrajzot.

 

 

A fenti link vasárnap 17 órától lesz aktív. Ha esetleg nem látta volna korábbi adventi beszélgetéseinket, az itt sorakozó videókra kattintva megnézheti azokat. Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

 

(2020. december 19.)