Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Rómeó és Júlia

Online próbál Vidnyánszky Attila

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz.

 

A különleges látványvilágú (díszlet: Cziegler Balázs, jelmez Berzsenyi Krisztina) előadás címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter lépnek színpadra, a legendás karaktereket Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Bordás Roland, Tóth Auguszta, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Szabó Sebestyén László, Berettyán Sándor, Schnell Adám, Rácz József és Szép Domán keltik életre. 

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről, mint legcsodálatosabb ajándékról, és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel.” – mondta Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júliáról.

 

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett sporverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek!

(2020. november 02.)