Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Olvasnivaló

Megjelent a Nemzeti Magazin új száma

2020. szeptember-október (VIII. évfolyam 1. szám)

Polgárok, tündérek, gyilkosság

 

Miért mai Márai hajdani Kassája? Hogyan lehet őszintén és tisztán elmesélni egy történetet gyereknek? Ki gyilkos? – nyomozás Móricz Zsigmonddal. Trianoni színészsors: Balázs Samu. Bánk bán maraton… és sok egyéb érdekesség olvasható a Nemzeti Színház idei első magazinjában.

 

 

Ízelítő a tartalomból:

 

A kassai polgárok

„Az alapkonfliktus, a férfi-nő konfliktus, a boldogságkeresés, a küldetéskeresés, a művészemberek minduntalan kételkedése, hogy vajon mi az én hivatásom, és beteljesíthetem-e a hivatásomat – ezek a kételyek állandóak, és egyik korban sem könnyű megtalálni rájuk a választ.” (Rátóti Zoltán)

Gyulán, a Márai Sándor Napokon sikert aratott előadásunk immár a Nemzeti Színházban repertoárján.

 

Leánder és Lenszirom

„Hatalmas megtiszteltetés és tanítás volt számomra a Galilei élete, mert közelről láthattam, mit jelent Törőcsik Mari példája: a próbákon tanúsított odaadó hozzáállása, szellemi frissessége.” (Mészáros Martin)
Új gyerekdarabunkat kísérővel 4 éves kortól ajánljuk!

 

Forró mezők

„Mindenki gyanúba keveredik, és remélem, nagyon érdekes lesz a néző számára, ahogyan magában mérlegelhet: ki állhat a cselekményt beindító gyilkosság hátterében? Mit jelent az, hogy senki sem áll gyanú felett? Én tudom, hogy ő tudja, hogy mi tudjuk… (Berettyán Nándor) 
Bemutató: 2020. október 3.

 

Színház-történet

Balázs Samu a pesti sikertelenség után nagy reményekkel érkezik a nehéz helyzetben lévő Kolozsvárra és annak színházába 1928-ban. Trianon után Romániában a magyar színházakban csökkenő fizetések mellett ellenséges politikai viszonyok között dolgoztak a művészek. Ilyen körülmények között éri el első komoly színpadi sikereit.

 

 

(2020. szeptember 29.)