Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

HOBO 75

HOBO a fáradhatatlan

Koncertekkel, előadásokkal, kiadványokkal készül 75. születésnapjára Földes László Hobo

Az országos és erdélyi turné március 20-án Debrecenben kezdődik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul - hangzott el a születésnapi rendezvénysorozatot bemutató sajtótájékoztatón a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében. A turné közben színházi előadásait is játssza és előadóesteken is fellép majd országszerte. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a napokban jelenik meg Hobo Viharban születtem című könyve 2 CD-vel, amely a tavaly március 30-i arénabeli koncert kivonatos anyaga. A 48 oldalas könyv fotókat és Hobónak a dalokhoz fűzött gondolatait tartalmazza. A megjelenés alkalmából Hobo dedikálást tart február 12-én a Puskin moziban. Február 13-tól, a művész születésnapjától pedig már kaphatók lesznek a programsorozat zárókoncertjének jegyei is.

A zenész, előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője 2013 óta a Nemzeti Színház tagja. Jelenleg négy előadása - a Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai, a Halj meg és nagy leszel, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat című estjei vannak műsoron. Vidnyánszky Attila rendezővel két évtizede barátok, munkatársak, több mint 10 előadást készítettek már együtt. Először az Új Színházban dolgoztak együtt a Bolha a fülbe című előadáson, majd a beregszászi színházban vitték színre a Vadászatot. A szó hagyományos értelmében Hobót nem lehet rendezni, mondta Vidnyánszky Attila, húsz évnyi közön munkájuk sokkal inkább közös gondolkozás, szerkesztés, egyfajta intellektuális, érzelmi partitura megalkotása Hobo kifogyhatatlan témáiból.

Hobo is elmondta, hogy sokkal több ötlete van, mint amennyit meg tud valósítani. Minden munkájával arra törekszik, hogy örömet szerezzen a közönségének és elgondolkoztassa őket. Vidnyánszkyval két új előadást terveznek a Nemzetiben. Az Utcazenész a magyar könnyűzene történetét dolgozza fel, a 31 dosszié pedig a besúgók által Hobóról készített jelentésekből és Hobo korábban betiltott dalaiból készül.

Földes László Hobo hangsúlyozta: azt a fajta szeretetet, amelyet a közönségtől kap, szinte lehetetlen feldolgozni. Megható, ahogy figyelnek rá, és elnézik, ha hibázik. Mint hozzátette, megpróbál ennek a szeretetnek és kitartásnak megfelelni.

 

-e

(2020. február 07.)